Friday, January 22, 2021

Intervistat e hapura dhe si t’u mbijetojmë atyre!

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

images3Çfarë janë intervistat e hapura? Kjo mund të duket si një pyetje e thjeshtë në përgjigje,por e vërteta është se intervistat e hapura ndryshojnë nga një kompani në tjetrën. Me intervistë e hapur mund të nënkuptojmë “intervistë në grup” ku janë përzgjedhur një numër i caktuar aplikantesh në të njëjtën kohë, por gjithashtu mund të nënkuptohet një intervistë e hapur për këdo që është i interesuar për të aplikuar në një punë që reklamohet.

Tipet e intervistave të hapura
Siç përmendëm edhe më lart, intervistat e hapura mund të ndryshojnë nga një punëdhënës tek një tjetër, ndaj kandidatet duhet të jenë të përgatitur për çdo rast,apo event të mundshëm të një interviste të hapur.

1) Intervistat e grupit: Këtu kemi rastin e “një rekrutuesi ose përzgjedhësi” që drejton një pyetje për të gjithë kandidatët e mundshëm të interesuar për punësim dhe merr përgjigje individuale nga secili prej të intervistuarit.
2) Kohëzgjatja e intervistës: I referohet një interviste pune të publikuar online ose të botuar nëpër revista, por ka një afat të përcaktuar kohor për intervistën. Aplikantët e interesuar duhet të paraqiten për intervistim brenda këtij afati kohor të specifikuar.

Dizavantazhet e intervistave në grup
• Mund të duken “friksuese”.
• Të intervistuarit e tjerë mund të “bien më tepër në sy”, duke ju lënë në hije.
• Mund të shkaktojnë një stres të panevojshëm.
• Mund të humbisni vëmendjen e “rekrutuesit/përzgjedhësit”.

Disavantazhet e një interviste të limituar në kohë
• Ju do të përballeni me një intervistë të palimituar në vetvete.
• Mund të mos i bini në sy përzgjedhësit.
• Do të ketë aplikantë të tjerë, ndaj konkurrenca do të jetë e lartë për këtë vend pune.

Përse përdoren intervistat e hapura?
Përzgjedhësit i konsiderojnë intervistat e hapura zgjidhje të shkathët e të shpejtë, jo vetëm se ato mund të arrijnë të shkurtojnë koston dhe kohën e intervistimit, por gjithashtu u jep mundësinë atyre për të intervistuar në mënyrë më efektive konkurruesit me njëri-tjetrin, për një pozicion pune të ofruar. Vështirësia e intervistimit të veçuar të kandidatëve qëndron se përzgjedhësit kanë tendencën të harrojnë se çfarë u ka pëlqyer më tepër tek të intervistuarit dhe më pas u duhet të mbështesin vlerësimin në shënimet e mbajtura gjatë intervistës së bërë. Nëpërmjet një interviste të hapur, përzgjedhësit mund të krahasojnë më me efektivitet të intervistuarit.

Këshilla si t’i mbijetosh një interviste të hapur
• Trego brenda kohës së ofruar të gjithë dokumentacionin e nevojshëm.
• Sigurohu të dallohesh nga turma dhe përpiqu të japësh përgjigje sa më interesante.
• Zgjidh veshjen e duhur dhe sa më profesionale.
• Praktiko përgjigjet e duhura, që kërkohen shpesh në intervistat e grupit.
• Qëndro i sigurtë dhe i qetë gjatë gjithë kohës

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...