Wednesday, October 21, 2020

Intervista pune në grup

Duhen lexuar

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

colloqui di gruppoNë këtë artikull mund të gjeni disa këshilla drejtuar atyre që nuk kanë akoma eksperiencë me seleksionimet dhe vështirësitë e botës së punës.

A e dini se ekzistojnë dhe intervista pune në grup?
Tashmë janë gjithmonë e më shumë kompani, të cilat vendosin të seleksionojnë kandidatët nëpërmjet kësaj mënyre intervistimi.
Më poshtë mund të gjeni disa sugjerime mbi mënyrat e sjelljes në rastë të tilla.
– Mos evitoni shikimin e drejtpërdrejtë të seleksionuesit: Shikimi është themelor për fillimin e çdo raporti ndërpersonal dhe i dobishëm për t’i dhënë një kuptim ndërveprimeve mes dy individësh.
– Mos shtrëngoni dorën shumë dobët, sepse një shtrëngim duarsh i fortë (por jo shumë!) tregon besim në vetvete.
– Mos e shtrëngoni dorën shumë fort, sepse mund të kuptohet si shenjë nervozizmi dhe/ose besimi të tepruar në vetvete.
– Mos lëvizni shumë mbi karrige, sepse mund të japë idenë se jeni persona jo të qetë.
– Evitoni të qëndroni të ulur keq dhe merrni një pozicion të drejtë, por pa qenë nevoja të shtiheni në karrige (kjo nënkupton pak interes nga ana juaj). – – Më mirë të mos qëndroni këmbë përmbi këmbë, duke i mbajtur këmbët në tokë tregoni një sjellje serioze dhe të edukuar.
– Mos kryqëzoni krahët, një sjellje e tillë nënkupton mbyllje.
– Mos luani me objektet.
– Mos bëni shumë gjeste , janë sinonim i nervozizmit dhe tërheqin jashtë mase vëmendjen e bashkëbiseduesit.
– Mos prekni flokët ose fytyrën, do të tregoheni shumë të pasigurt në sytë e intervistuesit.
– Mos qëndroni shumë seriozë, është shumë e rëndësishme të buzëqeshni, sidomos në fillim dhe në fund të intervistës, tregon se jeni një person miqësor dhe jeni entuziast për pozicionin për të cilin po kandidoni.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...