Thursday, February 25, 2021

Implementimi i sjelljes pozitive në punë

Duhen lexuar

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

happy1Sjellja, qëndrimi dhe zhvillimi pozitiv në vendin e punës mund të përcaktojë se sa të suksesshëm jeni në karrierën tuaj. Megjithatë, kjo mund të jetë e vështirë nëse gjërat duhet të shkojnë mirë gjatë gjithë kohës. Gjithkush ka hasur pengesa gjatë karrierës, gjithashtu dhe dështime, por çka i ka mësuar të merren me këto dështime dhe kanë ecur përpara ka qënë pikërisht implementimi i një sjellje të mirë, e jo e një të dështuari. Mos harroni që ju jeni ndërtues i vetë karrierës suaj, dhe përgjegjës për suksesin.

Ja disa këshilla se si të zhvillojmë një sjellje pozitive:

1. Ju mund të tregoni aftësitë tuaja profesionale:

Për aq kohë sa ne kujdesemi për të bërë punën mirë, në mënyrë indirekte kujdesemi dhe për vetveten. Nëse sillemi profesionalisht në ambjentet e punës dhe vlerësojmë anën tonë profesionale, automatikisht vlerësojmë dhe vetveten, sepse kurrsesi nuk do të dëshironim të krijonim situata jo të dëshiruara dhe konflikte, e kjo na çon në një sjellje pozitive e bashkëpunim të mirë.

2. Gjërat nuk janë aq keq sa ju mendoni se janë:

Në disa artikuj shprehet qartë se vetëm 4% e shqetësimeve tona janë vërtet, kurse 4% të tjera janë shqetësime të cilat ne ia humultojmë vetë vetvetes. Kur gjërat nuk shkojnë mirë, e ne sbëjmë tjetër veçse mendojmë për këtë, atëherë kjo na krijon shqetësime të tjera që nuk janë, ndaj ne duhet vetëm të fokusohemi në energjinë tonë pozitive.

3. Mendoni pozitivisht:

Mendoni pozitiv është një nga kushtet më klishe që ju keni dëgjuar por ndoshta më me vlerë. Kur përballemi me sfidat ne duhet të pyesim se cila është më e keqja që mund të ndodhi? Kujtohuni, kjo e keqe nuk do të ndodhi për aq kohë sa ju nuk e listoni si të mundshme dhe punoni fort që të ecni përpara e të jepni më të mirën në aspektin profesional e të parandaloni pasojat e parashikuara.

Besoni, ju mund t’ia dilni!

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

10 gjera qe shefat mund te bejne dhe te frikesojne punonjesit

Shumë vite më parë kam intervistuar një kandidat në pozicionin e menaxherit. Ai ishte kompetent, i angazhuar dhe tregoi aftësi lidershipi, të...