Sunday, April 18, 2021

Horoskopi: 10 profesionet e Bricjapit

Duhen lexuar

QUIZ: Cili është mëngjarash?

Shikoni me vemendje figurën. Përgjigjja e saktë: NR 5

Mberrini vone ne pune? Cili ishte justifikimi?

Të gjithëve na ka ndodhur të mos arrijmë në orar në punë. Na ndodhin gjëra të paparashikuara, nuk zgjohemi mirë në mëngjes, na shkojnë...

Si te vendosni punen vullnetare ne nje CV?

Fakt: Punëdhënësve u pëlqen të shohin që ju keni kryer punë vullnetare. Kjo është mënyra se si ta vendosni dhe ta nënvizoni...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Top 10 Profesionet që i përshtaten Bricjapit

Të palëkundur dhe të përkushtuar, Bricjapët kanë sukses në karrierë në pozicione pune nga ku mund të shfaqin aftësitë e tyre organizative, durimin dhe qëndrueshmërinë.

Lexoni më poshtë për të parë se cilat profesionet i përshtaten më shumë Bricjapit:

1. Mësues/e

Me mbi njëzet studentë në një klasë, organizimi është i domosdoshëm për këtë profesion. Për më tepër duhet durim dhe dashuri për të dhënë mësim. Bricjapët ndihmojnë në nxitjen e njohurive dhe dhe kanë një vlerësim të thellë për mënyrën se si funksionojnë gjërat. Sigurisht që asgjë nga këto nuk kalon pa u vënë re dhe mësuesit e shenjës së Bricjapit shpërblehen dhe  me çmime që kontribuojnë në suksesin e tyre profesional dhe financiar.

2. Programues kompjuteri

Bricjapët spikasin për zgjidhjen e problemeve  dhe i duan sfidat ,kështu që çfarë mund të ishte një karrierë më e kërkuar sesa puna me kompjuterë? Kodimi dhe menaxhimi i të dhënave ,janë të përshtatshëm për Bricjapët , sepse janë këmbëngulës, të përkushtuar dhe kanë mjaft durim.

3. Kontabilist

Nga të kuptuarit e kodeve tatimore dhe përgatitja e pasqyrave financiare të komplikuara deri te ndërtimi i fondeve të pensionit, kjo punë kërkon organizim ekstrem dhe vëmendje në detaje dhe është vendi ideal ku Bricjapët shkëlqejnë. Dhe për shkak të normave të tyre morale, ata nuk do t’ju lejojnë të mashtroni.

4. Organizator Profesional

Organizimi është forca e një Bricjapi dhe ata duan të tregojnë mantrën e tyre “ka një vend për gjithçka”. Kur u mbarojnë gjërat për të rregulluar dhe renditur në shtëpitë e tyre, ata shpesh ndihen të detyruar të kalojnë te të afërmit dhe miqtë dhe përfundimisht të fillojnë biznesin e tyre duke organizuar të tjerët. Për shkak të syrit të tyre të mprehtë për detaje, ata janë në gjendje të diagnostikojnë lehtësisht mangësitë hapësinore dhe mënyrën se si të tjerët po keqpërdorin hapësirën.

5. Agjent i pasurive të paluajtshme

Kjo karrierë i lejon Bricjapët të përkushtohen maksimalisht në një projekt ndërsa kthejnë një fitim të madh në një kohë shumë të shkurtër.Mirëqenja financiare nuk do të ndodhë brenda natës, por përfundimisht ata do të ngjitin shkallët e karrierës derisa të kenë një pamje të qartë.Sapo të kenë pushtuar listat e tyre të para, mos u habitni nëse ata fillojnë të ndërtojnë perandorinë e tyre të pasurive të patundshme duke investuar në shtëpi ose të investojnë në projekte më të mëdha.

6. Tregtar Antik

Me dashurinë e Bricjapit për historinë ,e shoqëruar me sensin e tyre të mprehtë të biznesit, tregtari antik është një përshtatje e natyrshme. Ata me kalimin e kohës blejnë dhe shesin sende antike. Pavarësisht nëse është një dyqan i vogël në vend ose një vend i vogël në qendër të qytetit apo një dyqan virtual, kjo punë u ofron Bricjapëve pavarësinë që ata duan ndërsa i lejon ata të bëjnë lidhje domethënëse përmes shitjeve.

7. Vlerësues

Kjo karrierë i përshtatet Bricjapit  sepse i lejon ata të kenë kontakt të gjerë të të mirave materiale dhe pasurisë. Ata kënaqen kur përcaktojnë se sa vlen diçka dhe u japin vlerë gjërave. Dhe për shkak se ato janë shenja më materialiste e Zodiakut, ato janë më të përshtatshmit për të vendosur vlerën dhe për të mbajtur shënime se për çfarë ka nevojë tregu.

8. Elektricist

Ndërsa Bricjapët rrallë heqin dorë nga një arsimim zyrtar, kur e bëjnë, ata zgjedhin profesione që kanë krijuar hapa për sukses si një karrierë tregtare e kërkuar. Me këto punë, zakonisht ekziston një lloj sigurie i integruar si sindikata që do të ndihmojnë në mbështetjen e gjurmëve të tyre në rritje dhe do t’i ndihmojnë drejt rrugës së suksesit.

9. Drejtor

Bricjapët tentojnë të shmangin karrierën e paqëndrueshme të aktorit të uritur dhe artistit që lufton, por kjo nuk do të thotë që ata nuk e duan pjesëmarrjen në artet krijuese. Drejtori i Filmit dhe Kurator i Muzeut janë dy nga mënyrat se si ata mund të përfshihen me magjinë e imagjinatës gjatë ushtrimit të trillimit të biznesit të tyre dhe duke ndihmuar në suksesin e një projekti ku kanë qenë udhëheqës.

10. Shkencëtar

Roli i një shkencëtari përshtatet shumë me personalitetin e Bricjapit falë një hapësire pune të rregullt si dhe praktikave metodike të vendosura për të ndjekur dhe  për të arritur qëllimet. Pavarësisht nëse është në një laborator apo në terren, ju e dini që rezultatet do të provohen plotësisht falë vëmendjes së Bricjapit për detajet. Ata do të tregohen të drejtë gjithmonë.

Shenjat e tjera te horoskopit i gjeni ketu:

>>>Horoskopi<<<

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

QUIZ: Cili është mëngjarash?

Shikoni me vemendje figurën. Përgjigjja e saktë: NR 5

Mberrini vone ne pune? Cili ishte justifikimi?

Të gjithëve na ka ndodhur të mos arrijmë në orar në punë. Na ndodhin gjëra të paparashikuara, nuk zgjohemi mirë në mëngjes, na shkojnë...

Si te vendosni punen vullnetare ne nje CV?

Fakt: Punëdhënësve u pëlqen të shohin që ju keni kryer punë vullnetare. Kjo është mënyra se si ta vendosni dhe ta nënvizoni...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Studioni ne SHBA per programet bachelor, master apo doktorature.

Nje lajm i mire na vjen nga American Corner Tirana. Jeni të interesuar të studioni në ShBA? Keni pyetje...