Wednesday, July 28, 2021

Google sulmohet nga 165 kompani dhe shoqata. Pjese e tyre dhe duapune.com

Duhen lexuar

Keshilla per veshjen ne pune gjate veres!

Ju pëlqen apo jo, mënyra se si dukeni dhe visheni luan rol në suksesin tuaj në vendin e punës.

Quiz !

Përgjigje: Ana jeton në Australi.

Strategji të ndryshme për kërkimin e një pune gjatë verës.

Kërkimi i punës gjatë verës mund të jetë paksa i vështirë. Nuk duhet harruar që gjatë periudhës së verës rekrutuesit dhe menaxherët...

5 Qytetet e Javës

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

duapune.com se fundmi i eshte bashkuar fushates anti Google, ku nje grup prej 165 kompanish dhe institucionesh te industrise u kane bere thirrje zbatuesve te antitrustit te BE-se qe te marrin nje qendrim te ashper kunder Google, per shkak se gjigandi amerikan i teknologjise favorizon padrejtesisht sherbimet e veta ne kerkimet ne internet.

*antitrustLigji “Antitrust” nenkupton nje rregullore e cila nxit konkurrencen ne biznes duke limituar fuqine mbi tregun nga ana e nje firme te vetme. Si per shembull copezimin e bizneseve qe kane krijuar monopol ne treg.

Ky grup perfshin kompani nga SHBA, Britania e Madhe dhe 21 vende te tjera nga BE. Ky grup i ka derguar nje leter te perbashket shefit te antitrust ne BE, Margrethe Vestager, duke thene se Google po favorizon sherbimet e veta, te tilla si per strehim, udhetime dhe pune, duke i vendosur si preferenciale ne rezultatet e kerkimit, duke kerkuar veprim te shpejte per te ndaluar kete praktike.

Google, ka hedhur poshtë gjykimet se po favorizon padrejtesisht sherbimet e veta. Google thote se perdoruesit e tij nuk jane te mbyllur dhe se konkurrenca ndaj sherbimeve te saj eshte vetëm nje klikim larg ne internet.

“Njerezit presin qe Google t’u jape atyre rezultatet perkatese te kerkimit me cilesi te larte, te cileve mund t’u besojne” tha nje perfaqesues i Google.

“Ata nuk presin qe ne te preferojme kompani specifike ose rivale komerciale mbi te tjeret, ose te ndalojme fillimin e sherbimeve te dobishme qe krijojne me shume zgjedhje dhe konkurrence per Evropianet.”

Vestager ka vendosur gjoba ne nje total prej 8.25 miliardë euro (9.7 miliardë dollarë) kundër Google në tre vitet e fundit, për abuzimin e fuqisë së saj të tregut për të favorizuar shërbimin e saj te blerjeve, sistemin e saj operativ celular Android dhe biznesin e saj të reklamave.

Grupi prej 165 anëtarësh – i cili thotë se është grupi më i madh i krijuar ndonjëherë per t’i shkruar konferencës se shefave të konkurrencës së BE-së per te kërkuar veprim – përbëhet nga 135 kompani që ofrojnë shërbime në internet plus 30 shoqata të industrisë.

Nënshkruesit e letrës, parë nga Reuters, përfshinin kritikët e vjetër të Google Yelp, Expedia, Trivago, Kelkoo, Stepstone dhe Foundem – ankesa e të cilëve shkaktoi hetimin e blerjeve nga BE kundër Google.

Komisioni Evropian tha se e kishte marrë letrën dhe do të përgjigjej në kohën e duhur. Ai shtoi se monitoroi me kujdes tregun për të vlerësuar efektivitetin e mjeteve juridike të ofruara për Blerjet në Google.

AVANTAZHET E PAJUSTIFIKUARA

“Ndërsa ne garojmë mes njeri-tjetrit për përvojën më të mirë të konsumatorit, ekziston një konkurrent i zakonshëm që nuk garon në mënyrë të drejtë – Google”, thuhej në letër.

“Google fitoi avantazhe të pajustifikuara përmes trajtimit preferencial të shërbimeve të veta në faqet e saj të përgjithshme të rezultateve të kërkimit duke shfaqur forma të ndryshme të rezultateve të kërkimit të specializuar të grupuar (të ashtuquajturat OneBoxes)”.

Vestager pritet të shpallë një projektligj më 2 dhjetor, i cili do të ketë nevojë për kontribut nga vendet e BE dhe Parlamenti Evropian përpara se të bëhet legjislacion në një proces që mund të jetë një vit ose më shumë. Eshtë e paqartë se si rregullat e reja do të ndikojne në prezantimin e Google të rezultateve të tij të kërkimit.

Burimi: Reuters

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Keshilla per veshjen ne pune gjate veres!

Ju pëlqen apo jo, mënyra se si dukeni dhe visheni luan rol në suksesin tuaj në vendin e punës.

Quiz !

Përgjigje: Ana jeton në Australi.

Strategji të ndryshme për kërkimin e një pune gjatë verës.

Kërkimi i punës gjatë verës mund të jetë paksa i vështirë. Nuk duhet harruar që gjatë periudhës së verës rekrutuesit dhe menaxherët...

5 Qytetet e Javës

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

Si e ka transformuar COVID punën me orare fleksibël nga ” mirë të jetë ” në “duhet të jetë.

Puna me orare fleksibël nuk është një koncept i ri, në fakt është një koncept që ka ekzistuar për disa dekada.