Monday, October 19, 2020

Gabimet të zakonshme gjatë një interviste që ju bëjnë të humbisni punën

Duhen lexuar

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

foto 7Fakti që jeni përzgjedhur për intervistë do të thotë se punëdhënësit tashmë i ka lënë shumë përshtypje CV-ja juaj saqë dëshiron tju takojë. Ajo çfarë ju duhet të bëni është ta kaloni me sukses dhe këtë fazë që puna të bëhet e juaja. Mirëpo që një gjë e tillë të ndodhë duhet që të respektoni disa rregulla gjatë intervistës si, qëndrimi korrekt, buzeqeshja, arritja në kohë, të dëgjuarit aktiv etj. Nga studimet është vënë re se edhe pse të intervistuarit i respektojnë rregullat e lartpërmendura, përsëri ata bëjnë disa gabime që iu kushtojnë humbjen e punës. Më poshtë listohen 6 prej këtyre:

  1. Mungesa e informacionit për kompaninë apo pozicionin e punës – Ajo çfarë punëdhënësit duan janë njerëy entuziastë dhe që marrin përsipër iniciativa. Mëyra më e mire për ta treguar këtë është të bëni kërkime paraprake dhe të vini të përgatitur.
  2. E folura me klishe – “Unë jam perfeksionist në atë që bëj”, “Unë punoj jashtë zakonisht shumë” dhe shprehje të tilla si këto janë shumë të dëgjuara nga punëdhënësit. Ajo çfarë ju duhet të bëni është të jepni përgjigje reale dhe të tregoni gjëra që vërtetë tregojnë diçka për veten tuaj.
  3. Gënjeshtrat– Jini realist si në gjërat që keni shkruar në CV ashtu edhe në gjërat që thoni gjatë intervistës në mënyrë që të krijoni një profil të vërtetë të asaj se çfarë ju jeni.
  4. E folura keq për punëdhënësin apo kolegët e mëparshëm – Mos flisni gjëra negative për të tjerët edhe nëse ata e meritojnë këtë. Një gjë e tillë ju bën të dukeni fëmijërorë dhe mendje ngushtë dhe askush nuk dëshiron t’i punësojë persona të tillë.
  5. Mos bërja e pyetjeve – Në një moment intervistuesi pyet “Keni ndonjë pyetje?” dhe ju asnjëherë nuk duhet t’i pergjigjeni me jo kësaj pyetjeje. Fakti që nuk bëni pyetje tregon një mungesë interesi dhe entuziazmi. Ju duhet të jini kuriozë mbi organizatën, mbi pozicionin e punës si edhe për kulturën e kompanisë.
  6. E folura në telefon gjatë intervistës – Totalisht e papranueshme!
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

Grafiku i çuditshem i “rritjes” se pages minimale ne Shqiperi

Çështja e pagave është rikthyer si objekt diskutimi tashmë 7 muaj para zgjedhjeve parlamentare në Shqipëri.  Qeveria ka në...