Tuesday, October 20, 2020

Gabimet që duhen shmangur në Facebook

Duhen lexuar

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

602829 634078859952143 197149753 nFacebook-u njihet si rrjeti social më i madh në botë ku një e shtata e popullsisë ka profil në këtë faqe. Rekrutuesit në të gjithë botën inkurajojnë punëkërkuesit të keni një prezence online të përshtatshme, të shmangin shfaqen e shumë informacioneve në rrjetet sociale. Çdo detaj i postuar online mund të bëjë diferencën midis punësimit apo refuzimit.

Lexoni gabimet që duhen shmangur në facebook nga një punëkërkues:

Të dhënat personale
Sigurohuni që të personalizoni profilin tuaj në mënyrë që informacioni i dukshëm për publikun të jetë i përshtatshëm. Kjo është e rëndësishme në lidhje me fotot, statuset dhe informacione të tjera private që dëshironi ti mbani larg nga rekrutuesit. Nëse po e përdorni facebook-un për të kërkuar punë duhet t’i mbani informacionet personale sa më strikte.

Ruajtja e informacioneve profesionale
Shumë punëkërkues bëjnë gabimin e mbajtjes së profilit të Facebook-ut shumë privatisht. Kjo është në disavantazhin tuaj sepse nuk ka vend më të mirë për të marketuar veten tuaj se sa platforma sociale më e madhe në botë. Duke përfshirë detajet për ekpseriencat tuaja të mëparshme, hobit, interesat dhe kualifikimet ju keni mundësinë të shisni veten tuaj si një kandidat i përshtatshëm kështu sigurohuni që profili juaj është profesionalisht i struktuuar.

Përdorimi i një gjuhë të papërshtatshme
Facebook-u është profil personal për një individ, por gjithashtu shërben si platformë për të portretizuar veten tuaj te punëdhënësit potencial. Kështu që është e domosdoshme të përdorni një gjuhë të përshtatshme duke mos përdorur shenja dhe komente diskriminuese. Punëkërkuesit janë të rekomanduar të shikojnë historitë e mëparshme në faqe për të parë nëse gjejnë ndonjë koment të papërshtatshëm.

Flisni keq për kolegët apo punëdhënësit
Nëse jeni friends me kolegët tuaj në Facebook nuk është e përshtatshme të flisni keq për ta apo për punëdhënësit. Kjo mund t`ju çojë në situata serioze duke përfshirë pushimin nga puna, përveç të tjerave. Mbani një qëndrim profesional gjatë gjithë kohës për të portretizuar një personalitet entuziast, pozitiv dhe kandidat të mundshëm.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...