Friday, January 22, 2021

Gabimet që bëjnë Rekrutuesit gjatë procesit të rekrutimit

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Business meeting1.Zgjedhja e kandidatëve me CV të ekzagjeruara
Sipas një studimi 79% e të anketuarve përgjigjen se BNJ kanë punësuar punonjës të cilët kishin një seri aftësish të ngatërruara  pavarësisht se cfarë shkruhej në CV e tyre.

2. Nuk bëni pyetjet e duhura gjatë intervistës

Shumë rekrutues bejnë pyetje sipërfaqësore gjatë procesit të shqyrtimit dhe nuk e shfrytëzojnë kohën për të bërë ato pyetje të cilat do ti ndihmonin të kuptonin se se sa i kualifikuar është kandidati për pozicionin e kërkuar të punës.

3. Intervistimi i kandidatëve me temperament dhe personalitet të papërshtatshëm për pozicionin e punës
Të kesh një ide të qarte për personalitetin e dikujt mund te ul në mënyrë drastike koston duke gjetur kështu personin e duhur për pozicionin e duhur.

4. I besoni vetëm intervistës

Ky është serish një gabim i madh të cilin rekrutuesit shpesh e bëjnë. Nisur nga një studim i fundit nga Universiteti i Miciganit, intervista i rrit shanset e kandidatit për të fituar pozicionin e punës vetëm me 2%.

5.Mos verifikimi  i referencave
Sipas një sondazhi të kryer nga revista ShRM  më shumë se 25% e punëdhënësve nuk i kontrollojnë kurrë  referencat.

6. Mos marrja në konsideratë e një personi të mbikualifikuar

Rrallë herë ndodh një përputhje e plotë ndërmjet kualifikimeve të kandidatit dhe pozicionit të punës.

7. Mungesa e komunikimit nëpërmjet autoriteteve punëdhënëse
Komunikimi efikas nëpërmjet punëdhënësve është vital por shpesh i neglizhuar.

8. Të rezultosh me sindromën “Kam nevojë për dikë në këtë moment”

Të  marrësh në konsideratë në mënyrë të verbër gjithcka që është shkruar në një CV  e rrit riskun për të marrë  një vendim të gabuar duke rritur ne këtë mënyrë kostot.

9. Të dështosh duke mos realizuar një Përshkrim Pune të saktë
Nëse ofroni një përshkrim pune të vakët atëhere do të rezultoni me shumë aplikantë për pozicionin e ofruar, duke e vështirësuar kështu më shumë selektimin e kandidatëve.

10. Promovim i vakët i vendit të punës apo i kompanisë
Sot në tregun e punës rekrutuesit mund të sillen sikur janë duke i bërë një favor kandidatëve që po i intervistojnë. Dështimi i një reklame nga ana e kompanisë për të transmetuar entuziasëm tek punëkërkuesit është një tregues i qartë që rekrutuesit nuk mund të rekrutojnë lehtësisht talente.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...