Tuesday, October 27, 2020

Gabimet më të mëdha në CV që ju skualifikojnë…

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Foto 24Mendoni të përfshini foton tuaj në CV? Gabim! Administratorët ekzekutiv të kompanive tregojnë cilat janë gabimet më të mëdha në CV.

 • Një pyetësor që u përgatit për 600 administratorë ekzekutiv tregon se gabimet më të mëdha në CV janë gabimet gramatikore.
 • Konçiziteti vlerësohet, ndërsa CV e gjata konsiderohen të bezdisshme.

Sipas këtij studimi është vlerësuar se një nga arsyet kryesore pse shumë aplikantë nuk kalojnë në fazën pasardhëse është pikërisht CV-ja. Është vërtetuar se gabimet më të pafalshme në CV janë gabimet gramatikore. Gati 87% e 600 administratorëve ekzekutiv e pranojnë këtë fakt. Pas tyre, vijnë gabime në informacione personale (emra kontakti apo kompanie të gabuara) dhe gjithashtu mungesa e informacioneve të kontaktit (adresa etj).

Konçiziteti është shumë i vlerësuar, gati 46% e personave të intervistuar shprehen se CV-të e stërgjatura janë irrituese, ndërsa vetëm 26% shprehen se i vlerësojnë ato.

Një tjetër konkluzion është se, 44% pranonin se vlerësonin CV profesionale dhe cilësore. Ata nuk marrin në konsideratë CV të ndërtuara në mënyre informale.

Edhe pse nuk është radhitur ndër gabimët më të mëdha, fotot e aplikantëve nëpër CV nuk vlerësohen nga punëdhënësit.

Ja edhe gabimet më të këqija në CV, radhitur sipas rëndësisë:

 1. Gabime gramatikore – 87%
 2. Gabime në dhënien e informacionit (p.sh: emër kontakti i gabuar, emër i gabuar i kompanisë etj) – 76%
 3. Mungesë e informacionit çelës (p.sh: të dhënat për kontakt, përgjegjësitë në punë etj) – 74%
 4. CV tepër e gjatë – 46%
 5. CV informale – 44%
 6. Mënyrë e dobët e ndërtimit të CV – 39%
 7. Tepër informacion personal (p.sh: hobi, arritje jashtë pune etj) – 26%
 8. CV tepër e shkurtër – 26%
 9. Përfshirje e panevojshme e eksperiencave të punës ose të edukimit – 24%
 10. Përfshirje e fotos së aplikantit në CV – 13%
“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.