Wednesday, October 21, 2020

Gabimet e zakoshme të letrave të interesit

Duhen lexuar

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

 

 jobs.guardian.co .ukNjë letër interesi është konsideruar një nga mënyrat për të shfaqur rëndësitë dhe vlerat tek një vend pune specifik pune  në të cilin keni aplikuar. Një letër interesi do të tregojë që ju keni marrë kohën dhe përpjekjen për të përgatitur një letër të personalizuar, por gjithashtu ju jep juve mundësinë për të krijuar një përshtypje të parë, para se rekrutuesi të ketë lexuar CV ose të jetë takuar me ju.

Sidoqoftë mendim i të bërit ose jo të një letre interesi është e pazakoshme dhe  kandidatët e zakonshëm bien viktimë e gabimeve të letrave të interesit. Më poshtë kemi krijuar  një listë të gabimeve të zakonshme që punëkërkuesit duhet të shmangin duke krijuar një letër interesi profesionale dhe pozitive.

Përqasja e përgjithshme– Është thelbësore për të personalizuar letrën e interesit, jo vetëm  me përmbajtjen, por gjithashtu për t`ja adresuar personit të rëndësishëm. Shmangni termat dhe shprehjet e përgjithshme.

Përmbajta e dobët– Qëllimi i letrës së interesit është që të rrëmbejë vëmendjen e lexuesit.

Gjatësia- Një letër interesi nuk duhet të jetë shumë e shkurtër, as nuk duhet të jetë shumë e gjatë.  Është e rëndësishme që letra juaj të jetë maksimumi një faqe dhe minimum gjysëm faqe në gjatësi.

Përsëritja e CV- Një gabim i madh që punëkërkuesit bëjnë në shkrimin e një letre interesi është që përsërisin përmbajten e CV. Letra e interesit ëshë një mundësi ideale për të shtuar informacion të mëtejshëm dhe në mënyrë thelbësore të markoni veten tuaj në një dritë pozitive.

Nënvlerësimi i vetvetes– Mbani mend, letra juaj e interesit është koha juaj për të theksuar arritjet tuaja dhe të shisni veten tuaj si një punonjës ideal dhe të vlerësuar. Nënvlerësimi i aftësive dhe kapaciteteve nuk do të apelojë tek rekrutuesit.

Përmbajtia joprofesionale- Gjithashtu duke shtuar pak humor (përmbajtia është e rëndësishme) mund t`ju ndihmojë letrën tuaj të kopertinës që të dalë nga turma, është e rëndësishme që të mos e bëni letrën shumë informale.

Mosdhënia e detajeve kontaktuese– Sigurohuni që ju jepni emrin tuaj të plotë, adresën, numrin e telefonit dhe email brenda letrës së interesit. Letra juaj mund të printohet, ose mund të ndahet nga CV juaj, kështu që është thelbësore që ju të vendosni detajet e kontaktimit në të gjitha dokumentet që dërgoni tek punësuesi.

Bërja e deklaratave të pabazuara- Mbani mend që çfarë thoni në letrën e interesit do të verifikohet kundrejt CV dhe gjithashtu gjatë intervistës. Kështu që është e rëndësishme që të mos bëni deklarata të pambështetura, dhe as nuk duhet që të shpikni aftësitë dhe eksperiencat tuaja

Harrimi për të bërë rregullimet e gabimeve gramatikore– Një nga gabimet më të këqia që një punëkërkues mund të bëjë kur dërgon një letër interesi është të harrojë të bëjë rregullimet gramatikore. Rekrutuesit do të marrin qindra CV dhe letra interesi në bazë ditore dhe dhe skualifikimi do të jetë i menjëhershëm.

Dështimi në mbylljen e CV– Një gabim që shpesh ndodh është dështimi në dërgimin e CV me letrën e interesit. Letra e interesit është e supozuar që të plotësojë një CV dhe pa një CV vështirë se ju do ti lejoni vetes një intervistë.

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...