Friday, October 23, 2020

Femrat janë më inteligjente se meshkujt?

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

2177

Ndoshta kështu ka qenë gjithmonë, ndoshta vetëm në këto vitet e fundit, e vërteta është se  me ndihmën e teknologjive të reja dhe hapjen e më shumë vendeve të punës për femra, ato janë kthyer tashmë në multitasking, në gjendje të zgjidhin njëkohësisht disa punë.

Femrat nuk janë më vetëm nëna apo shtëpiake, por professioniste të angazhuara dhe të afermuara. Femrat pra, janë më inteligjente se meshkujt? Apo janë më performuese?

Ajo që për seksin e dobët ka qenë gjithmonë një siguri, tani duket se ka gjetur një konfirmim shkencor: femrat janë më mirë se meshkujt.
Ky është rezultati i një analize të kryer mbi rezultatet e shumë testeve mbi koeficientin e inteligjencës, të cila janë shumë në modë në vendet anglosaksone. Test në të cilët femrat ua kanë kaluar meshkujve në mënyrë të qartë.
Vlerësimi u publikua në Sunday Times prej njërit prej ekspertëve botërorë të Ki-së, zelandezi James Flynn.

Deri para një shekulli, femrat arrinin rezultate më të ulta prej minimumi pesë pikësh në krahasim me meshkujt, aq sa psikologët filluan të mendonin se shkak i një “hendeku”  të tillë mund të ishin ndryshimet e thella gjenetike.
Por ky boshllëk, është zvogëluar ndjeshëm në vitet e fundit dhe sot, ndoshta, arriti dhe parakalimi.

Koeficienti i inteligjencës i të dyja sekseve po zhvillohet me të njëjtin hap me modernitetin dhe përparimin e shoqërisë: jeta më komplekse sfidon trurin tonë, i cili adaptohet dhe rrit aftësitë tona.
Por Flynn shpjegon se IK i femrave është rritur më shpejt. Efektet e perfeksionizmit të përgjithshëm janë më të dukshme tek ato dhe jo te meshkujt.

Mund të jetë ky një sinjal i parë? Femrat më inteligjente se meshkujt: po apo jo?

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...