Wednesday, October 21, 2020

Disa këshilla për zhvillimin e karrierës

Duhen lexuar

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

careerdevelopment 1Në qoftë se po kërkoni të kaloni në një nivel tjetër në karrierën tuaj përpiquni ta prezantoni veten si një profesionist në sytë e të tjerëve.

Më poshtë po japim disa pika çelës që ju duhet të konsideroni nëse po kërkoni të zhvilloheni në karrierën tuaj.

1.     Mundohuni të arrini një promocion
Disa njerëz mendojnë se një mundësi e mirë pune vjen vetëm duke ndërruar punëdhënësin por ka shumë mundësi të mira për rritje profesionale me punëdhënësin aktual që ju keni.

2.     Zgjidhni momentin e duhur për të lëvizur
Nëse ju vendosni të ikni nga kompania juaj, dorëheqja në një kohë të caktuar mund të ndikojë në xhepin tuaj. Ikja kur ju jeni gati duke marrë një bonus të madh nuk është e arsyeshme si dhe as ikja kur kompania është në çaste të këqia.

3.     Konsideroni zhvendosjen
Mund të ketë raste që kompania juaj është duke lëvizur zyrat . Gadishmëria për të lëvizur demostron  përkushtimin e vërtetë dhe ju do të dalloheni nga pjesa tjetër.

4.     Bëni një ndryshim në karrierë
Shumë njerëz ankohen për punën e tyre, ose e shohin atë si një e keqe e nevojshme, por kjo nuk duhet të jetë kështu. Nëse mendoni me të vërtetë se të hënën në mëngjes doni të jeni diku tjetër atëher merreni situatën në kontroll dhe bëni diçka pozitive për të ndryshuar.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...