Thursday, October 22, 2020

Diplomat më të mira për punë më të paguara.

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

images1Të kesh një punë pas mbarimit të universitetit është një shqetësim kryesor për shumë studentë të diplomuar, gjithsesi nëse po studioni për degën e duhur,diploma juaj do të ketë ndikim në tregun e punës.

Është e rëndësishme që ju të zgjidhni degën tuaj me kujdes dhe të vlerësoni se çfarë është më shumë e rëndësishme për ju në jetë. Lekët? Pozicioni i punës? Zhvillimi i karierës? Vendodhja? Kompania për të cilën doni të punoni? Pasi keni vendosur se çfarë është e rëndësishme për ju, duhet të ndiqni këtë mënyrë që të arrini synimet tuaja të karrierës.

Nëse arsyeja juaj kryesore është që të fitoni para, është e rëndësishme që dega që ndiqni të jetë e kërkuar në tregun e punës dhe paga mesatare në pozicionin e punës që kërkoni të jetë e mirë.

Këtu është një listë e universiteteve të cilat ju sigurojnë një pagë të lartë pas diplomimit:

1.      Inxhineri (kimike ,mekanike)

2.      Shkenca kompjuterike

3.      Matematikë

4.      Menaxhim i sistemeve informatike

5.      Financë

6.      Mjeksi

7.      Inxhinieri aeronautike

8.      Drejtësi

9.      Arkitekturë

10.  IT

Kjo listë duket e gjatë por nuk është e garantuar që duke u diplomuar në një nga këto degë ju automatikisht do të gjeni një punë të paguar mirë. Gjithsesi kjo listë shërben si një guidë e rëndësishme që iu ndihmon ju të orientoni karrierën tuaj në drejtimin e duhur.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...