Tuesday, October 27, 2020

Dilpomohet në moshën 97 vjeçare!

Duhen lexuar

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Allan Stevvart 352121378Allan Stewart, një australian 97 vjeçar ka vendosur një rekord botëror. Ai ka treguar se ‘nuk është kurrë tepër vonë’ duke arritur të marrë një master në shkenca klinike pranë Universitetit Southern Cross, në Lismore.
Australiani ka marrë diplomën e parë universitare në kirurgji dentare pranë Universitetit të  Sidnei-t në vitin 1936. Pas një karriere të gjatë si dentist, ai u ishte kthyer studimeve në fakultetin e drejtësisë, duke përfunduar në 4 vjet e gjysëm kursin 6 vjeçar, nga frika se s’do të kishte shumë kohë për të jetuar, dhe duke arritur të diplomohet në moshën 91 vjeçare. Me diplomën e tretë, Stewart vendosi rekordin si i diplomuari më i vjetër në botë në vitin 2006, kur hyri dhe në librin Guinness. Këtë vit mori diplomën e tij të katërt.
Udhëheqësja e tij e diplomës, prof. Sonia Brownie, tregon se kur pa datën e lindjes 1915 shkoi të pyeste në sekretari sepse mendonte se kishin bërë ndonjë gabim. Doktor Stewart ka studiuar përgjithësisht me korrespondencë, shpjegoi ajo, duke treguar një menaxhim kohe të shkëlqyer.
Gjatë një interviste televizive, zoti Stewart ka deklaruar se do të ishte gabim të mendoje që ai është një gjeni, duke qenë se për të, koha më e pështatshme për të studiuar ishin orët e para të mëngjesit, pasi pasdite nuk arrinte të mësonte asgjë dhe duhej t’i dedikohej pushimit.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.