Thursday, February 25, 2021

Dilema e CV: Je shumë i ri për këtë lloj pune

Duhen lexuar

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

pexels photo 630839

 

Keni kaluar një periudhë të vështirë dhe ju kanë marrë nëpër këmbë nëpër intervista, sepse jeni i ri dhe papërvojë? Është e vërtetë se shumë punëdhënës preferojnë të punësojnë punonjës me një histori të suksesshme karriere.

Punëdhënësit mund t’i shohin punonjësit e “vjetër” si më të qëndrueshëm, të pjekur, të besueshëm dhe më të aftë se punonjësit e rinj. Por kjo nuk do të thotë fati ju ka braktisur. Ju vetëm duhet të mësoni se si duhet t’i paraqisni aftësitë tuaja në një mënyrë që e bën moshën tuaj të parëndësishme.

Vendoseni veten në vendin e punëdhënësit. A do ta punësonit veten? Pse? Çfarë ofroni ju që kandidatët e tjerë nuk mund të bëjnë? Qëllimi juaj është të bindni punëdhënësin se ata do të përfitojnë duke ju angazhuar. Këto këshilla do të ndihmojnë në rifillimin tuaj dhe të bëni diferencën nga turma.

Përdorni të qënurit i ri në avantazhin tuaj

Ajo çka ju mungon në përvojën tuaj, plotësojeni me pasion, dëshirë dhe motivimin për të pasur sukses. Merrni shembull përmes rinisë suaj; punëdhënësit duan të punësojnë punonjës që janë entuziastë për zgjedhjen e tyre të karrierës.

Nëse mund të marrësh detyrat më pak të dëshirueshme ose ndërrime pune, thuaj kështu në CV-në tënde. Një mënyrë e shkëlqyer për të transmetuar vlerën që ju ofroni është duke zhvilluar një përmbledhje të kualifikimeve.

Kapërceni kundërshtimet

Shkruani një listë të kundërshtimeve që punëdhënësit mund të kenë për t’ju angazhuar. Pranë çdo kundërshtimi, shkruani pse kundërshtimi nuk është i vlefshëm. Pastaj përfshini arsyet në deklaratën tuaj përmbledhëse pse një punëdhënës duhet t’ju japë një shans.

Vërtetoni se jeni person i përgjegjshëm

Nëse keni qenë ndonjëherë në një pozitë përgjegjësie, jepni detaje dhe shembuj në CV tuaj për të treguar se jeni të besueshëm. Këta shembuj mund të jenë nga përvoja e punës, aktivitetet vullnetare, projektet shkollore, internshipet, hobi dhe sportet. Shkruani për përgjegjësitë e udhëheqjes që keni pasur dhe përfundimin e detyrave që keni pasur.

Flisni gjuhën e punedhënësit

Shqyrtoni reklamat e vendeve të punës dhe faqet e internetit të punëdhënësve për termat e industrisë dhe zhargonin që mund të inkorporoni në CV tuaj. CV juaj duhet të demonstrojë njohuritë tuaja për okupimin dhe punëdhënësin, duke dhënë infrormacion të kuptueshëm dhe stili juaj i komunikimit të përshtatet me kulturën e punëdhënësit.

Bëjeni CV tuaj të shkëlqejë

Ju e dini që keni aftësi për të bërë punën, por përpjekja për të bindur punëdhënësin për t’ju dhënë një dorë mund të jetë në dëmin tuaj. Kjo është arsyeja pse duhet të kesh një CV të qartë dhe të fortë dhe është shumë e rëndësishme për të bërë një përshtypje të mirë.

 

Burimi: www.monster.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...

Punet e dites, 22 shkurt – duapune.com

Ju njohim me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com Specialist IT CONSTRUCTION ENERGY PARTS...

10 gjera qe shefat mund te bejne dhe te frikesojne punonjesit

Shumë vite më parë kam intervistuar një kandidat në pozicionin e menaxherit. Ai ishte kompetent, i angazhuar dhe tregoi aftësi lidershipi, të...