Friday, January 22, 2021

Dëshironi të jeni të lumtur dhe të fitoni para?

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

12151 clay sculpture of a very happy business man carrying a large sack of money on a platter clipart picture111Pse është e rëndësishme të bëni një punë që e pëlqeni? Shumë njerëz aplikojnë për punë duke u bazuar te dëshira që të punësohen dhe të fitojnë para. Shumë të tjerë konsiderojnë të rëndësishme karrierën pa marrë parasysh nëse e pëlqejnë punën apo jo. Është e thjeshtë të rriteni në karrierë dhe të merrni titullin që dëshironi si dhe të ardhurat personale. Të rritesh në karrierë me një mentalitet të tillë shpesh rezulton në njerëz që janë me para por pa kohë, energji dhe hapësirë për një jetë personale dhe familjare.

Kur jeni akoma të padiplomuar është e thjeshtë të mendoni se do të gjeni karrierën më të mirë për ju. Njerëzit shpesh e bazojnë zgjedhjen e karrierës duke u bazuar në prespektivat që mund të kenë për punë në të ardhmen pa patur njohuri për punën në fjalë apo për rutinën e përditshme.

Përpara se të shkojnë në universitet studentët duhet të marrin njohuri për punë të ndryshme dhe të shikojnë se ku janë të përfshirë. Pas diplomimit nuk ka asnjë turp që të provoni role të ndryshme në fusha të ndryshme për të vendosur se sa mirë përshtateni në karrierë. Dhe njerëzit më të suksesshëm nuk e kanë gjetur fushën e tyre të preferuar që në përpjekjen e parë dhe kjo është shumë e rëndësishme për të sapo diplomuarit që ta ngulisin në mendje kur fillojnë karrierën e tyre.

Në çfarëdo moshe apo stadi të jeni, një punë që ju jep kënaqësi dhe përfitime financiare është shumë e rëndësishme. Nëse bëni punën që ju pëlqen do të mund të jeni të motivuar dhe produktiv dhe gjatë periudhave më të vështira të karrierës. Nëse jeni një punonjës i kujdesshëm dhe i përkushtuar shefi do ta verë re këtë dhe shumë shpejt do të promovoheni. Disa nga njerëzit më të frustuar në planet janë ata që bëjnë një punë që e urrejnë dhe harxhojnë të gjithë ditën duke parë orën, duke pritur orën që të ikin. Këta njerëz asnjëherë nuk do të kenë sukses dhe karriera do të duket si një ëndërr e largët për ta.

Ju mund të thoni, po si do ta supozojmë se çfarë na pëlqen? Provoni gjëra të reja çdo ditë, në punë dhe në shtëpi. Lexoni sa më shumë rreth temave që ju interesojnë. Flisni me njerëz të cilët janë të lumtur në punën e tyre dhe shikoni se ku është diferenca për ta. Bëni një listë me talentet dhe aftësitë tuaja dhe shikoni se si mund ti lidhni me një mundësi punësimi. Nëse ju bëni përpjekje, do të merrni shpërblim, personalisht dhe financiarisht. Kështu, çfarë po prisni?

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...