Saturday, October 31, 2020

Delegimi i punëve-një mjet i rëndësishëm për menaxherët

Duhen lexuar

Te nisesh drejtimin e nje kompanie ne nje vit aspak te zakonshem

Kur mori përsipër të drejtojë sipërmarrjen e familjes, Lida nuk e priste të kishte përpara një vit kaq sfidues sa ky i...

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

delegationDelegimi  i detyrave po bëhet gjithnjë e më shumë një prioritet i stafeve menaxheriale.
Ai varet shumë nga ekipi apo aftësitë e individit dhe njohuritë, koha dhe mjetet në dispozicion dhe rezultatet e dëshiruara.
Nxitja dhe përfshirja e punonjësve dhe fuqizimi i tyre  mundësojnë anëtarët e ekipit tuaj për të kontribuar përpjekjet e tyre më të mira në punë. Këshillat në vazhdim për delegimin e autoritetit të suksesshëm do  ju informojnë sesi të ndihmoni stafin tuaj duke jua mirëdeleguar dhe mirëndarë punët dhe rolet që secili kanë në cdo projekt:

– Kurdo që të jetë e mundur, kur ju nevojitet të delegoni punë, apo t’i jepni një personi një detyrë të tërë për të bërë, sigurohuni që ata të kuptojnë qëllimin e përgjithshëm të projektit apo detyrës.
– Sigurohuni që personi /stafi e kupton saktësisht çfarë ju doni të bëni. Bëni pyetje dhe kërkoni që punonjësi t’ju japë reagime për t’u siguruar se udhëzimet tuaja janë kuptuar.
– Nëse ju keni një këndvështrim të  rezultatit të pritshëm, ndajeni këtë informacion me stafin tuaj. Ju dëshironi që  personi që keni përballë të kuptojë qartësisht dhe nuk doni të luani me pritshmëritë e tyre aq me pak akoma ti lini ato të besojnë se cdo rezultat është i mjaftueshëm për ju.
-Identifikoni pikat kryesore të projektit ose datat kur doni reagime apo kur prisni produktin e tyre në lidhje me progresin. Kjo është rruga e rëndësishme që ju ofron një pamje të qartë të vijueshmërise . Herëpashere ju nevojitet siguria se detyra e deleguar apo projekti është në rrugën e duhur me qëllim që të keni mundësinë për të ndikuar në drejtimin e projektit nëse nuk po ecën sic pritet.
– Gjithashtu e rëndësishme është të identifikojni njësitë matëse  që  ju do të përdorni për të përcaktuar se projekti ështe përfunduar me sukses. (Kjo do të lehtësojë procesin e matjes së performancës dhe do ta bëjë më të matshme dhe më pak subjektive, gjithashtu.)
Paraprakisht gjithashtu , mendoni dhe parashtroni se si do të falenderoni  të shpërbleni  punonjësin apo stafin në përfundimin e tyre të suksesshëm të detyrës apo projekt që ju i keni deleguar.

Delegimi i suksesshëm i autoritetit, si një mjet i rëndësishëm i menaxhimit merr kohë dhe energji, por është me vlerë koha dhe energji e vënë në përdorim për të ndihmuar përfshirjen e punonjësve dhe motivimin e tyre.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Te nisesh drejtimin e nje kompanie ne nje vit aspak te zakonshem

Kur mori përsipër të drejtojë sipërmarrjen e familjes, Lida nuk e priste të kishte përpara një vit kaq sfidues sa ky i...

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...