Monday, January 25, 2021

Cilët janë elementët kryesorë të një Cv-je?

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

iStock 000007825374XSmallKur një punëdhënës potencial kërkon të shikojë CV-në tuaj, ai është duke kërkuar për një gjë, një dokument që tregon se ju jeni kandidati ideal ku ai të investojë kohë dhe para.

Nuk ka një formë universale por CV-ja juaj duhet të përmbajë këto elemente:

•    Detajet tuaja- që përfshijnë emrin, adresën, numrin e telefonit dhe adresën e emaili-t kështu çdo punëdhënës i interesuar mund të kontaktojë me ju lehtësisht. Informacionet si shtetësia, mosha dhe patenta janë opsionale.
•    Profili- një paragraf që tërheq menjëherë vëmendjen e lexuesit dhe i shtyn ata të mësojnë më shumë për ju.
•    Edukimi- listoni edukimin e fundit fillimisht dhe pastaj vazhdoni në rend kronologjik jepni detaje të shkurtra për kualifikimet akademike që keni marrë gjatë viteve.
•    Eksperienca e punës- listoni përsëri në rend kronologjik eksperiencat duke përfshirë emrin, vendodhjen, faqen e internetit dhe datat e punëve tuaja të mëparshme. Mund të shkruani dhe një përshkrim pune për pozicionet që keni patur.
•    Trajnime dhe njohuri- rendisni trajnimet profesionale që keni marrë gjatë vieteve. Aftësitë e përgjithshme që mund të keni si kompjuterike apo dhe ndonjë aftësi tjetër. Dhe së fundi njohuritë mbi gjuhët e huaja që ju keni.
•    Referencat- nuk është e domosdoshme ti listoni të gjitha referencat në CV-në tuaj por është e rënësishme të jepni detaje se ato janë të disponueshme.
•    Një format të qartë dhe të thjeshtë-  Gjithmonë mbajeni CV-në tuaj me dy faqe formati A4. Duhet të jetë e qartë për këdo që e lexon atë dhe e lehtë për të gjetur informacionin që kërkohet. Si dhe të ketë hapësira të bardha të mjaftueshme për të mos ngatërruar rrjeshtat me njëra tjetrën. Nëse jeni i regjistruar tek duapune.com, dhe CV juaj është e plotësuar, atëhere ju mund ta printoni dhe të jeni kështu i pajisur me një nga formatet më të mira në tregun e punës.

•    Ju mund ti shikoni të ilustruara këto pika te një model CV-je dhe në faqen kryesore të duapune.com me emrin “Shembull CV-je”.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...