Sunday, October 25, 2020

Cilat janë gabimet më të zakonshme menaxheriale?

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

mistake1Guida me gabimet më të zakonshme menaxheriale:

Mungesa e komunikimit. Komunikimi nuk është vetëm çelësi për të qenë një menaxher i suksesshëm por është çelësi për të patur një organizatë të suksesshme.

Mungesa e dëgjimit. Sa më shumë që të dëgjoni aq më shumë kuptoni idetë konstruktive të ekipit tuaj, kontributet e tyre po ashtu nevojat dhe shqetësimet e tyre. Mbani mend sa çfarë nuk thuhet është po aq e rëndësishme sa ajo që thuhet.

Mungesa e një grupi pune. Fuqia e suksesit të menaxhimit qëndron në fuqinë e ekipit tuaj për të punuar si një njësi e pandashme.

Mungesa e motivimit. Asnjëherë mos harroni se gupi juaj i punës është i përbërë nga njerëz të cilët kontibojnë në suksesin apo dështimin tuaj. Mënyra më e mirë për të shpërblyer një punë  të bërë mirë është motivimi. Kështu morali, performanca dhe besueshmëria do të rriten.

Mungesa e qëllimeve. Menaxherët efektiv i vendosin qartë qëllimet e tyre.

Mungesa e delegimit. Delegimi ka shumë përfitime. Kur ju delegoni, projektet e pamundura mund të bëhen të mundura. Është mirë për stafin tuaj ti ndihmoni të zhvillojnë aftësitë e tyre të lidershipit.

Mungesa e marrjes së përgjegjësive. Si për të mirat dhe për të këqiat duhet të kujdeseni për atë që ndodh nën drejtimin tuaj. Të qenit menaxher do të thotë përgjegjësi për çfarë do që të ndodhë.

Mungesa e relaksit. Puna është një biznes serioz. Pikërisht për shkak të përgjegjësive duhet të keni një ndjenjë humori për të krijuar një ambjent pune të gëzueshëm. Trajtojeni stafin tuaj si qënie njerëzore që janë, me miqtë dhe familjet që kanë jashtë punës.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...