Friday, January 22, 2021

Çfarë të prisni kur zhvendoseni në një vend tjetër për një mundësi më të mirë pune?

Duhen lexuar

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Choosing A Direction11Nëse mundësitë për punë janë të pakta, dhe ju po luftoni për të siguruar një punë ku keni perspektiva të mira karriere dhe page, atëhere mundësia më e mirë për ju është të zhvendoseni! Gjithsesi, kur zhvendosesh për punë, duhen marrë parasysh shumë faktorë, vaçanërisht nëse kjo është hera e parë që e bëni.

Ja ku kemi hartuar pyetjet më të rëndësishme që duhet t’i bëni vetes përpara se të lëvizni jashtë vendit për punë…

1.      A keni një ofertë pune të sigurtë?
2.      A keni nevojë për një vizë dhe a do t’ju ndihmojë kompania në lidhje me këtë?
3.      A do të paguajë kompania lëvizjen tuaj, përfshirë këtu fluturimin dhe strehimin në fillim?
4.      A do të paguheni në fillim në mënyrë që të ndihmoheni në lëvizjen tuaj?
5.      A mund të zhvendoset dhe familja juaj me ju?
6.      A ofron kompania fluturime falas një herë në vit, në mënyrë që ju të vizitoni familjen tuaj?
7.      A do të jetë koha e mjaftueshme, që të takoni familjen dhe miqtë tuaj?
8.      A ju ofron puna ecuri të mirë në karrierë, në krahasim me punonjësit në vendin tuaj?
9.      A është paga që ju prisnit e përshtatshme me kostot e jetesës në vendin në të cilin do të zhvendoseni?
10.  A keni marë njohuri rreth gjuhës, kulturës dhe rregullave të biznesit?

Duhet t’ju përgjigjeni pyetjeve të mësipërme në mënyrë që t’ju ndihmojnë të jeni të informuar dhe të merrni vendimin e duhur. Duke bërë këtë gjë ju do të keni një punë të mirë, kontratë punësimi të ligjshme, paga do të jetë e mjaftueshme dhe punëdhënësi juaj do t’ju ndihmojë në marrjen e lejes përkatëse të punës dhe në këtë mënyrë do të zhvilloni karrierën tuaj.

Një këshillë e vlefshme për personat që zhvendosen në një vend që nuk kanë qenë kurrë më parë, është të shikojnë me kujdes rregullat e mirësjelljes në kompani. Kjo do t’ju ndihmojë të integroheni në vendin e punës. Kujtohuni, përgatitja është gjithçka!

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<