Sunday, February 28, 2021

Çfarë të bëni kur jeni të papunë

Duhen lexuar

Horoskopi: TOP 10 profesionet per Peshqit.

Për të lexuar mbi shenjat e tjera klikoni: >> Horoskopi << Top...

A ka pune te reja ne qytetin tim?

Njohuni me mundesite e punesimit te ofruara ne qytetet e Shqiperise. Aty ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga biznese apo...

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

Top tips confident at work success to doNë kohëra të vështira si këto ndodh që, edhe pse në kërkim të një pune, shumë individë hasen vazhdimisht me vështirësitë e tregut. Por kjo s’do të thotë që duhet të hiqni dorë nga kërkimet dhe të prisni që puna e dëshiruar t’ju bjerë nga qielli.  Këto këshilla do t’ju ndihmojnë jo vetëm në pasurimin e cv-së suaj, por edhe që ju të ndiheni më mirë me veten.

1. Përditësohuni. Për sa kohë që jeni duke kërkuar punë, kthejeni në një “punë” përditësimin e vazhdueshëm në fushën tuaj të interesit. Ndoshta mund të filloni një kurs, të cilin mund t’ia shtoni cv-së suaj. Nëse paratë janë të pamjaftueshme për një kurs, lexoni dhe informohuni më shpesh. Edhe pse momentalisht pa punë , ju duhet të ecni me hapin e kohës.

2. Bashkëpunoni si vullnetar. Mund të punoni si vullnetar në një organizatë që vlerësoni dhe ku keni besim, ose të pranoni një stazh të papaguar në fushën tuaj. Edhe pse mund t’ju duket e çuditshme të pranoni një stazh të papaguar kur keni disa eksperienca pune, ky do të jetë një arsye më shumë që do ju mbajë jashtë shtëpisë, do ju ndihmojë të krijoni një lloj rutine dhe t’i jepni qëllim ditës suaj. Por jo vetëm, ai ju jep mundësi të zgjeroni rrjetin e njohjeve dhe të punoni në ato aftësi që do t’ju ndihmojnë në punën tuaj të ardhshme. Punëdhënësi do jetë i kënaqur të dëgjojë se nuk jeni një person që harxhon kohën kot.

3. Punonjës të pavarur ose të përkohshëm. Në këtë mënyrë, jo vetëm që do rrisni të ardhurat tuaja, por një punë e tillë i bën të kuptojë punëdhënësit tuaj të ardhshëm se jeni një person i motivuar dhe i disiplinuar, edhe atëherë kur jeni në kërkim të një pune.

4. Jepni mësim. Nuk janë të shumtë ata që mendojnë për këtë mundësi. Pavarsisht nga aftësitë që keni, ekzistojnë individë që kanë nevojë të mësojnë atë që ju dini. Do ketë gjithmonë dikush që ka nevojë për leksione matematike, ekonomie, apo të gjuhëve të huaja. Në cv-në tuaj, një aktivitet i tillë  i thotë punëdhënësit tuaj të ardhshëm se keni aftësi të mira komunikimi dhe mund të mbikqyrni të tjerët.

5. Hapni një blog profesional. Skrimi në një blog ju detyron të vazhdoni të shkruani dhe të përmirësoni aftësitë tuaja. Do të jetë një reklamë e mirë, nëse në të ardhmen një punëdhënës bën kërkime në google mbi ju. Por është edhe një mënyrë e këndshme për të krijuar lidhje me individë me të njëjtat pasione dhe interesa që keni dhe ju.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi: TOP 10 profesionet per Peshqit.

Për të lexuar mbi shenjat e tjera klikoni: >> Horoskopi << Top...

A ka pune te reja ne qytetin tim?

Njohuni me mundesite e punesimit te ofruara ne qytetet e Shqiperise. Aty ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga biznese apo...

Pune online nga shtepia.

Ne keto kohe te veshtira, kur pandemia po tregon piken me te larte te kurbes se saj, eshte e rendesishme te ruajme...

Kur do te perfundoje pandemia? OBSH deklaron.

Drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Europën, Hans Kluge theksoi se shpërthimi i koronavirusit (COVID -19) do të përfundojë...

113 pozicione te lira pune nga 10 kompani

Cilat jane 10 kompanite qe ofrojne 113 vende te lira pune ne vend? Per t’u njohur me keto mundesi dhe detajet e...