Sunday, January 24, 2021

Çfarë shikojnë rekrutuesit te kandidatët?

Duhen lexuar

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

51Sipas disa studimeve të bëra, 93% e rekrutuesve ende bazohen te CV, megjithatë ata kontrollojnë edhe disa vende të tjera para se të shkojnë të aplikimi i drejtpërdrejt. Ndër to mund të përmendim:

Referencat – 78%
Rrjetet sociale – 56%
Aplikimet e drejpërdrejta renditen të tretat, me 45% e më pas rekrutuesit e jashtëm me 38%.

Rekrutuesit nuk janë të interesuar për letrën tuaj të motivimit apo mesataren tuaj

56% e rekrutuesve pohojnë se hasin vështirësi në gjetjen e kandidatëve të kualifikuar. Ndër to ata nuk përmendin si cilësore letrën e motivimit apo mesataren. Faktorët më të rëndësishëm janë “eksperiencë e mëparshme” dhe “përshtatje”, ndjekur nga “referenca”.

Rekrutuesit interesohen për prezencën tuaj në mediat sociale

Studimi tregoi se 92% e rekrutuesve përdorin disa forma të medias sociale gjatë procesit të rekrutimit. Platforma më e vëzhguar ishte, padyshim, LinkedIn, e ndjekur më pas nga Facebook dhe Twitter.

Çfarë u pëlqen të shohin? Ndër gjërat që ju vlerësojnë negativisht janë konsumi i alkoolit (54%). Ndërkohë 25% shprehen se edhe postimi i selfie është një ide e keqe.

Ndërkohë, ndër gjërat që u pëlqen të shofin janë detaje si për shembull: punë vullnetare, angazhim social apo profesiona (76%) si edhe gramatikë e përdorur mirë (72%).

Çfarë shohin të tjetër?

  • 74% duan të dijnë sa kohë keni qëndruar në punët e mëparshme
  • 34% shohin nëse keni njohje të përbashkëta
  • 30% shohin angazhimin në organizata profesionale

Këto shifra tregojnë se çfarë duhet dhe nuk duhet shpërndarë në rrjetet tuaja sociale. Tregohuni të kujdesshëm dhe keni për të parë rezultate.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<