Sunday, January 17, 2021

Çfarë punësh mund të bëj me diplomën time

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

14465 182210125252000 381234454 nDiploma që aq shumë e keni pritur tani është në dorën tuaj, e fituar me vështirësi dhe me mund nga ana juaj.

E mira është se nëse ju nuk keni planifikuar të studioni drejtësi, mjekësi, shkenca ekzakte ose arkitekturë, shumica e punëve nuk kanë nevojë për një diplomë specifike por për aftësitë, sjelljet, personalitetin dhe entuziazmin.

Aftësitë tuaja të paprekshme si, aftësia për të mësuar, sinqeriteti, besueshmëria janë po aq të vlefshme sa aftësitë tuaja në këtë fazë të karrierës. Punëdhënësit do ta shohin diplomën tuaj si të rëndësishme dhe të denjë por ndoshta më pak të rëndësishme në krahasim me potencialin tuaj dhe se çfarë njeriu ju jeni.

Krijoni një profil me aftësi
Kur e keni vendosur se çfarë doni të bëni është mirë të analizoni aftësitë që ju keni fituar ose të indentifikoni mundësitë për të zhvilluar aftësi personale dhe akademike.

Diploma juaj ju ka dhënë aftësi në disa nga fushat e mëposhtme. Mendoni se kur ju i keni përdorur këto aftësi dhe sa shumë mund t`ju duhen në karrierën tuaj.

•         Puna në grup
•         Leadership
•         Komunikimi me gojë dhe i shkruar
•         Gjuhët e huaja
•         Ndërgjegjësimi
•         Besimi te vetja
•         Interneti
•         Zgjidhja e problemeve
•         Llogaritja
•         Fleksibiliteti
•         Kreativiteti
•         Angazhimi

Kthimi i aftësive në karrierë
Një kuptim i mirë i aftësive tuaja i shton vlerë karierrës tuaj. Në qoftë se ju vërtet doni që të jeni të parët, diploma juaj nuk është gjithçka. Ajo ju ka dhënë ju besim dhe përcjell te të tjerët aftësinë tuaj për të mësuar e për të ndërmarrë një veprim.

Fakti është se shumë të diplomuar ndjekin punë dhe karrierë që përshtatet me personalitetin e tyre, karakterin dhe qëllimet personale. Ajo çka ju duhet të vendosni është çfarë ju doni në të vërtetë për të bërë.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...