Monday, January 25, 2021

Çfarë nuk duhet të përfshini në CV-në tuaj

Duhen lexuar

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

1 1Një CV është mënyra më e mirë për ti dhënë rekrutuesve një përshtypje profesionale të vetes. Është e rëndësishme që ju të dini se cilin informacion të përfshini dhe të mos përfshini në CV-në tuaj në mënyrë që ta portretizoni veten tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme.

Më poshtë janë disa shembuj të informacioneve që ju nuk duhet të përfshini në CV-në tuaj:

Informacion personal
Informacioni personal si statusi civil, pikëpamjet fetare dhe opinionet mbi ndonjë çështje pikante duhen shmangur nga CV-ja juaj. Këto informacione mund të çojnë në diskriminime të cilat mund të ulin mundësinë tuaj për të qenë i punësuar. Duke përfshirë këto informacione ju mund të shkoni në një dështim të plotë.

Foto
Fotoja e madhe gjithashtu është e pakëshillueshme sepse tërheq vëmendjen nga teksti. Nëse puna ku ju po aplikoni përfshin aktrimin, modelimin apo punë promovuese atëhere foto është e rekomandueshme.

Informacion i papërshtatshëm
Duke përfshirë informacion të papërshtatshëm ju do të mërzisni lexuesin dhe do ta dekurajoni atë për të lexuar më tej. Rekrutuesit zakonisht harxhojnë 20-30 sekonda për të marr një vendim mbi CV-në. Nëse CV-ja juaj është mbushur me informacione të papërshtatshme, rekrutuesi do të jetë i painteresuar për CV-në tuaj.

Shumë faqe
CV-ja duhet të ketë 1-2 faqe gjatësi në varësi të ekperiencës që ju keni patur apo të punës që po kërkoni. Nëse ju sapo jeni diplomuar atëhere CV-ja juaj nuk duhet të jetë më e gjatë se 1 faqe. Nëse keni 5-10 vjet ekperiencë atëhere maksimumi i faqeve të rekomanduara është 2. Rekrutuesit nuk kanë kohë të kalojnë faqe të tëra informacioni. Kjo mund të ndikojë negativisht te ju gjatë proçesit të rekrutimit.

Referencat
Përfshirja e referencave në CV-në tuaj është harxhim hapësire. Do te mjaftonin vetëm emrat e personave të cilëve ju i keni raportuar dhe kontaktet e tyre Nëse rekrutuesi kërkon referenca të shkruar, sigurisht që ju do t`ia jepni ato por përfshirja e këtij informacioni është i panevojshëm dhe i tepërt.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...