Monday, January 25, 2021

Çfare ju pelqen me pak nga puna juaj?

Duhen lexuar

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Ajo që nuk duhet të bëni është që të shprehni pakënaqësi rreth kompanisë aktuale ose të thoni se e urreni shefin tuaj ose një bashkëpunëtor. Mënyra më e lehtë për të trajtuar këtë pyetje është të përqendroheni në një mundësi për rolin që po intervistoheni në lidhje me ofertat që kompania juaj aktuale nuk ofron.

Përpiquni që biseda të jetë pozitive dhe të theksoni pse jeni kaq të entuziasmuar për pozicionin e punës ku po aplikoni.

Ja se si t’i përgjigjeni kësaj pyetjeje në mënyrën e duhur.

Rezistoni ndaj tundimit për të shprehur pakënaqësitë

Çfarë ju pëlqen më pak nga puna juaj?” është një pyetje që lehtësisht mund t’i përgjigjeni në një bisedë mes miqsh,por duhet treguar kujdes në një intervistë pune.

Kjo sepse kjo pyetje nuk ka të bëjë me zbulimin e asaj që nuk të pëlqen por synohet që intervistuesi të zbulojë nëse jeni lloji i personit që do të shkojë negativisht kur t’i jepet mundësia.

Përgjigja juaj nuk duhet t’a lërë intervistuesin të besojëse ata mund të jenë “viktima”juaj e ardhshme e thashethemeve nëse gjërat nuk shkojnë mirë. Duke folur negativisht për punëdhënësin tuaj aktual reflekton dobët mbi ju, jo mbi kompaninë. Pakënaqësitë mund t’i shprehni me miqtë tuaj ,në mënyrë ideale jo me ata me të cilët punoni.

Përqëndrohuni te mundësitë e reja

Një mënyrë e shkëlqyeshme për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje është të flisni për një përgjegjësi ose detyrë që do të merrni për të kryer në punën tuaj të re që roli juaj aktual nuk ofron. Për shembull, nëse puna për të cilën po intervistoni kërkon që të jepni prezantime në grupe të mëdha, mund të tregoni se dëshironi që puna juaj aktuale t’ju jepte mundësinë për të përmirësuar  aftësitë e të folurit në publik .

Ose, ju mund të flisni për një përgjegjësi në punën tuaj aktuale, e cila thjesht nuk po ju sfidon më, sepse e keni zotëruar atë. Vetëm sigurohuni që çfarëdo qoftë, nuk është detyrë që është njësoj në punën për të cilën po intervistoheni!

Kornizoni përgjigjen në mënyrë pozitive

Pavarësisht se për çfarë flisni, gjithmonë shfrytëzoni rastin të shëndërroni një negative në një pozitive të mundshme me punëdhënësin tuaj të ri.Ju nuk duhet të përqendroheni shumë në diçka që ju urreni ose nuk ju pëlqen.Edhe kur përmendni shkurtimisht diçka që nuk ju pëlqen, theksoni se jeni të aftë për të, por që thjesht nuk ju sfidon më ose nuk i shfrytëzoni të gjitha pikat tuaja të forta.

Keni nevojë për frymëzim?

Konsideroni këto përgjigje:

Përgjigja Ishte kënaqësi për aq kohë që zgjati”

Duke u përqëndruar në pozitat e punëdhënësit të ri, mund të shmangni të përmendni ndonjë gjë në mënyrë eksplicite negative për punën tuaj aktuale:

“Jam ndjerë mirë duke punuar për një firmë të madhe juridike sepse isha në gjendje të fitoja përvojë në disa çështje të rëndësishme dhe do të preferoja t’i sjell të gjitha ato mësime në kompaninë tuaj sepse besoj se përqendrimi juaj i veçantë këtë industri do të më lejonte të kisha ndikim më të thellë.”

Përgjigja “Do të bëj diçka tjetër”

Kjo përgjigje përmend shkurtimisht një përgjegjësi aktuale, por përqendrohet në mundësinë që do të sigurojë puna e re:

“Në rolin tim aktual, unë jam përgjegjës për hartimin e listave për media. Ndërsa unë kam zhvilluar aftësi të mira për këtë dhe mund t’a bëj atë kur është e nevojshme, unë jam duke pritur për një punë që më lejon të kem një rol më të dobishëm në lidhje me partnerët e mediave. Kjo është një nga gjërat që më emocionoi më shumë për pozicionin e Mbikëqyrësit të Llogarisë suaj. ”

Përgjigja Sipas kërkesave tuaja…”

Sigurisht, gjithmonë është opsioni i guximshëm, që do të thotë të flisni më qartë dhe drejtpërdrejtë për diçka jo aq të shkëlqyeshme për rolin apo kompaninë tuaj aktuale. Por përsëri, ju do të dëshironi të përfundoni në një shënim pozitiv që tregon entuziazmin tuaj për punën e re:

Kompania ime e tanishme përvetëson biznes të ri përmes metodave tradicionale si telefonatat dhe posta direkte. Më bën përshtypje fushatat dixhitale, posta elektronike dhe blerja sociale që keni zbatuar dhe si reflektojnë një qasje më moderne, inovative. Ndërsa jam mjaft fleksibël për të pasur sukses në një larmi ambientesh pune, unë jam i etur të punoj për një kompani që përqafon ndryshimet.”

Per keshilla te tjera ne lidhje me pyetjet e intevristimit mund te vijoni leximin tuaj ketu: https://www.duapune.com/blog/keshilla-mbi-intervistimin

duapune.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 QYTETET e javes

Cilet jane 5 qytetet e javes qe kane kerkese me te larte per punesim, ne portalin duapune.com? Njihuni me...

6 keshilla per te qene SMART ne 2021

Konsiderojeni këtë vit si viti kur vërtet do të duhet të përqendroni energjinë tuaj në jetën profesionale dhe do të arrini objektivat...

Pozicionet e reja te punes 25 janar 2021

Cilat jane mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com? Mundesi te reja ofrohen nga Big...

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...