Saturday, October 24, 2020

Çfarë duhet të bëj me kompjuterin tim në punën e re?

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

kompjuteriDitët kur shënimet kanë qenë mjeti më i vlerësuar dhe i besuar që keni patur kanë shkuar. Në ditët e sotme punonjësit janë të varuar nga komjuterët e tyre për të kryer rolet që kanë në mënyrë efektive.

Kur ju filloni një punë të re duhet të merreni me kompjuterin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur për tu siguruar që ai punon në avantazhin tuaj.

Hyrja
Përpara se të filloni sigurohuni se jeni të lidhur me internetin. Kompjuterit tuaj do i jetë bërë një formatim përpara se ju të fillonit punën. Sigurohuni që ID e kompjuterit tuaj është aktivizuar, në përgjithësi ju do të njiheni me këto detaje që në fillim. Pra emri dhe fjalëkalimi fillestar do ju jepen por ju keni mundësinë për ta ndryshuar fjalëkalimin.

Paisjet
Kontrollloni nëse printerat e zyrës janë lidhur me kompjuterin tuaj. Ju mund ta bëni këtë thjesht duke klikuar Start dhe pastaj Printer&Fax.

Dosjet
Që në ditët a para të punës ju do të kuptoni se cilat dosje janë të rëndësishme për ta bërë punën tuaj efiçente. Metoda më e mirë është për të krijuar kopje të këtyre dosjeve në desktopin tuaj. Kjo mund të bëhet me Copy&Paste.

Bookmark-et
Interneti është miku juaj, ka shumë faqe që do t`ju ndihmojnë ta bëni punën me efektivitet. Për të patur akses në këto faqe shpejt dhe kur ju keni nevojë bëjini atyre Bookmark duke klikuar Ctrl-d në tastjerën tuaj.

Fjalëkalimet
Përpjekja për të mbajtur mend emrat dhe fjalëkalimet e të gjitha programeve që ju përdorni në punë, është një tmerr i vërtet. Ju mund të krijoni një dosje me të gjitha këto fjalëkalime për ta patur më të lehtë.

Email-et
Ju do të përballeni me një numër të madh  me email-e në javët e para lidhur me proçedura, strategji, detaje etj. Ju mund të krijoni disa dosje për ti ndarë emile-t në mënyrë që të merreni me gjërat më të rëndësishme fillimisht.

Kalendar
Janë disa mbledhje të rregullta që ju duhet të ndiqni. Afate kohe që duhet të zbatoni apo gjëra të tjera që duhet ti kontrolloni çdo javë. Vërini të gjitha këto në kalendarin e kompjuterit dhe ju do të kujtoheni nga vetë kompjuteri për to.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...