Saturday, October 24, 2020

Çfarë do të thotë punë fleksible?

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

Shumica e njerëzve mendojnë se e dinë çdo të thotë punë fleksibël, por në fakt kjo është një temë që shkakton shumë konfuzion. Puna fleksible i referohet çdo skeduli pune e cila është jashtë modelit normal të punës. Kjo do të thotë që orët e punës në vend që të jenë të përsëritura dhe fikse, mund të përfshijnë ndryshime dhe variacione. Siç e shikoni kjo është një fushë e gjerë. Pothuajse çdokush që ka një variacion në modelin e punës është në një punë fleksible.
Disa nga shembujt më të zakonshëm janë:
Koha fleksible – Kjo marrëveshje i kërkon punonjësve të jenë në punë gjatë një periudhe bazë të caktuar, por i lejon ata të organizojnë orët e tyre në mënyrë që ti përshtaten.
Orar i ngjeshur – Këtu punonjësit punojnë me orë të njëjta në pak ditë.
Orët vjetore – Punonjësit bien dakort se do të punojnë  një numër të caktuar orësh gjatë vitit por struktura e punës mund të ndryshojë nga java në javë.
Orët e shkallëzuara – Kjo i lejon punonjësit të fillojnë dhe të mbarojnë punën në kohë të ndryshme. Punonjësit gjithashtu mund të marrin pushim karriere.
Ndarja e punës – Ndarja e punës është një tjetër formë e punës fleksibël dhe kjo ndodh kur një punë ndahet midis dy ose më shumë personave. Ata mund të dëshirojnë të punojnë në ditë alternative, gjatë gjysmës së javës ose në javë alternative.
Të gjitha më sipër janë forma të punës fleksible dhe përfshijnë variacione të modelit normal të punës. Kjo madje mund të përfshijë punën nga shtëpia dhe jo nga zyra.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...