Friday, January 22, 2021

Çfarë do të ndodhë nëse kompania ime bashkohet me një tjetër?

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

561577 549548371739084 910326588 n1Blerjet dhe bashkimet janë duke u bërë të zakonshme, kjo dhe si pasojë e presioneve të konkurrencës. Me ndryshimin vinë sfida të reja, kërkesa të reja dhe personel i ri.

Në përgjithësi janë punonjësit e kompanisë që bën blerjen të cilët mbajnë rolet e tyre ndërsa punonjësit e kompanisë që blihet duhet të ri-aplikojnë për punën e tyre ose fatkeqësisht duhet të largohen nga puna.

Është normale që stafi i mbetur të ndihet i de-motivuar, i nervozuar ose i mërzitur që kolegët dhe shokët e tyre kanë humbur punën. Dinamika e grupit ka ndryshuar, futja e fytyrave të reja në zyrë mund të sjelli një element pasigurie, mosbesimi, negativitet dhe disa ndjenja të paqarta të stafit në lidhje me rolet e tyre.

Ndryshimi duhet parë si një sfidë e re, kështu, si mund ti përballojmë fytyrat e reja në zyrë për ta bërë ndryshimin të ecë sa më qetë?

Mbani një sy mbyllur- Është më e lehtë të përgatiteni për ndryshimin kur e dini që ai do të ndodhë.

Zbuloni planet- Ndonëse nuk është e lehtë për të marrë informacion ju përpiquni të zbuloni se cili është roli juaj sa më shpejtë të jetë e mundur.

Shfrytëzojeni shansin tuaj të dytë për të bërë një përshtypje të mirë- Ndoshta ju keni patur probleme më parë në punë. Ky ndryshim mund të jetë si një ajër i freskët për ju. Tani ju keni një mundësi për të bërë një përshtypje të parë të mirë me stafin e ri. Shfrytëzojeni këtë mundësi në të njëjtën mënyrë siç do të bënit në ditën tuaj të parë në një punë të re.

Thyeni barrierat- Kur fytyra të reja vinë në zyrë, ka disa njerëz që e ndiejnë veten më të rëndësishëm thjesht sepse kanë më shumë kohë që punojnë në atë zyrë. Përgatituni të ndihmoni kolegët e rinj, ulini në zyrat e tyre të reja dhe bindjuni shefit tuaj të ri.

Shmangni nostalgjinë- Mundohuni të shmangni sentimentalizmat për kolegët e vjetër apo për mënyrën e punës tuaj të mëparshme. Çfarë duket e pazakonshme do të bëhet normale për një periudhë të shkurtër kohe.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...