Thursday, October 29, 2020

Barazia në punë

Duhen lexuar

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

work-environment-1024x774Barazia në punë, në terma të thjeshtë është trajtimi i njëjtë i punonjësve pavarësisht moshës, seksit, racës, veshjes dhe  paraqitjes. Ndërkohë në situatat kur dikush trajtohet keq ose më pak favorshëm në krahasim me të tjerët që janë pjesë e po të njëjtit ambjent, atëhere kemi të bëjmë me diskriminim.

Çfarë mund të bësh për të luftuar diskriminimin?

Fatkeqësisht nuk ka një zgjidhje të lehtë për të shmangur diskriminimin, megjithatë, nëse ti je viktimë e diskriminimit për çfarë do lloj arsyeje, nuk duhet ta tolerosh dhe mbi të gjitha ai është ilegal.

Zakonisht mënyra më e mirë për t’i dhënë zgjidhje atij është ta shtrosh çështjen direkt me kompaninë ku punoni. Nëse diskutimi i çështjes dështon në dhënien e një zgjidhjeje të pranueshme, mundësia tjetër do të ishte: dërgimi i çështjes në tribunalin e punësimit. Nëse kjo do të ishte e vetmja mundësi që të ka mbetur, do të ishte shumë i nevojshëm një këshillim profesional përpara se të ndërmerrej ky veprim. Si edhe ndani shqetësimet me miqtë ose të afërmit tuaj, pabarazia nuk duhet të tolerohet…dhe çdo organizatë nuk duhet ta lejojë vazhdimësinë e saj.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punesim brenda 24 oreve si Specialist Marketingu – Bolv Oil rekord aplikimesh.

Bolv OIL, nje prej klienteve besnike te duapune.com prej vitesh, diten e djeshme, me ane te nje postimi Standard, (me nje pagese...

Internship profesional ne Gjermani ? Po, eshte e mundur.

Ju njohim me Internship Programme of German Business for the Countries of the Western Balkans.

Behu pjese dhe ti ! Studimi me i madh Global i Talenteve per vitin 2020

Pas studimit të kryer me sukses gjatë vitit 2018, ku morën pjesë 366,000 njerëz nga 197 shtete, duapune.com në bashkëpunim me partnerët...

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një...

Western Balkans Digital Summit Tirana 2020

Për shkak të pandemisë COVID-19, Samiti i 3-të Digjital do të organizohet në Platformën Hibride me sesione virtuale të mbajtura gjatë 26-28...