Wednesday, December 2, 2020

Arsye për të mos deleguar punën

Duhen lexuar

Kenget me te bukura per Krishtlindje dhe Vitin e Ri

Ne pritje te Krishtlinjdes dhe te nderrimit te viteve ne menyre sa me te qete e te begate per te gjithe, ekipi...

40 pune te lira ne Ndertim Arkitekture dhe Industri e Rende

Java e re ne duapune.com ka nisur me nje kerkese te larte punesimi ne kategorine e Ndertimit dhe Industrise se Rende. 28...

4 pozicione te lira pune ne Ekipin “Devs” te SFC

SFC, nje kompani e themeluar ne shkurt, me rreth 40 punonjes, bashkepunon me kompani amerikane dhe ofron kryesisht...

“Java Kuq e Zi” ne duapune.com

duapune.com, partneri juaj i duhur ne gjetjen e punonjesve te kualifikuar, ne kuader te festave kombetare vjen me nje oferte te veçante.

slide2Shumë ekspertë të menaxhimit do t’ju këshillojnë të delegoni punët apo detyrat punonjësve tuaj sa më shumë që të jetë e mundur, sepse procesi i delegimit ndihmon në zhvillimin profesional të punonjësve tuaj dhe ju jep kohën e duhur për tu përqëndruar në projekte me të mëdha. Megjithatë, ka raste kur kalimi i detyrave mund të shkaktojë probleme. Ja, pse ekzistojnë disa arsye për të mos deleguar punën:

1. Kur ka mungesë të qartësisë. Ju nuk mund të shpjegoni me përpikmëri se si duhet zgjidhur çdo lloj problemi, apo cilët persona apo çështje nuk duhet të përfshihen në të. Nëse mungon qartësia mund të shkakëtohen dëme.
2. Kur duhet të mësoni të tjerët. Është rrugë e drejtë për të zhvilluar të tjerët, por jo deri në masën e sakrifikimit të zhvillimit tuaj. Përpiquni të kontribuoni në zhvillimin e personave që do të ndikojnë ndjeshëm në rritjen tuaj në punë.
3. Kur projekti është i rëndësishëm. Ka raste kur ju jeni me të vërtetë personi më i mirë  për këtë punë. Jo sepse ju do të arrini ta kryeni më shpejt ose më mirë, por për shkak se projekti është shumë  i rëndësishëm për tu deleguar tek të tjerët.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Kenget me te bukura per Krishtlindje dhe Vitin e Ri

Ne pritje te Krishtlinjdes dhe te nderrimit te viteve ne menyre sa me te qete e te begate per te gjithe, ekipi...

40 pune te lira ne Ndertim Arkitekture dhe Industri e Rende

Java e re ne duapune.com ka nisur me nje kerkese te larte punesimi ne kategorine e Ndertimit dhe Industrise se Rende. 28...

4 pozicione te lira pune ne Ekipin “Devs” te SFC

SFC, nje kompani e themeluar ne shkurt, me rreth 40 punonjes, bashkepunon me kompani amerikane dhe ofron kryesisht...

“Java Kuq e Zi” ne duapune.com

duapune.com, partneri juaj i duhur ne gjetjen e punonjesve te kualifikuar, ne kuader te festave kombetare vjen me nje oferte te veçante.

Mundesi internshipi per 5 te rinj ne kompani te njohura mediatike. Nga UNICEF & ICTSlab

UNICEF Shqipëri në bashkëpunim me qendrën laboratorike multifunksionale ICTSlab organizuan në datat 20-21-22 Nëntor aktivitetin social-rinor PONDER në kuadër të projektit ‘Transformimi...