Wednesday, December 2, 2020

A është ide e mirë për të patur një raport miqësor me shefin?

Duhen lexuar

Kenget me te bukura per Krishtlindje dhe Vitin e Ri

Ne pritje te Krishtlinjdes dhe te nderrimit te viteve ne menyre sa me te qete e te begate per te gjithe, ekipi...

40 pune te lira ne Ndertim Arkitekture dhe Industri e Rende

Java e re ne duapune.com ka nisur me nje kerkese te larte punesimi ne kategorine e Ndertimit dhe Industrise se Rende. 28...

4 pozicione te lira pune ne Ekipin “Devs” te SFC

SFC, nje kompani e themeluar ne shkurt, me rreth 40 punonjes, bashkepunon me kompani amerikane dhe ofron kryesisht...

“Java Kuq e Zi” ne duapune.com

duapune.com, partneri juaj i duhur ne gjetjen e punonjesve te kualifikuar, ne kuader te festave kombetare vjen me nje oferte te veçante.

2011 11 08 FriendsPër tju përgjigjur kësaj pyetjeje, ne duhet të përcaktojmë me saktësi se çfarë do të thotë fjala”miqësor”. Nëse kjo ka të bëjë me flirtimet, kontaktin fizik, marrëdhëniet ose një formë tjetër të sjelljes së papërshtatshme, atëherë kjo nuk është një ide e mirë për të patur një raport miqësor me shefin.

Nëse “miqësor” thjesht do të thotë që ta njohësh më mirë shefin, të kuptosh etikën e tij/asaj të punës dhe prioritetet që ai ka, dhe duke shpenzuar më shumë kohë me ta duke shfaqur përkushtimin tuaj në punë, atëherë kjo po, bëjeni mik dhe shikoni sesa shpejt do ti ngjisni shkallët e karrierës tuaj.

Avantazhet e të pasurit miqësi me shefin
•    Ju do të shikoheni si personi i parë që do të merreni në konsideratë kur të bëhen promovimet.
•    Ju do të jeni krahu i djathtë i shefit në momentin kur ai ka nevojë ose në kohë krize, duke ju vendosur juve në një pozicion autoritar mbi të tjerët.
•    Ju do të fitoni një këshillues të mirë ashtu si edhe një mik të ri.
•    Ju do të mësoni truket e biznesit pa pasur nevojë ti tregoni atyre gjithçka për veten tuaj.
•    Të krijosh një raport miqësor me shefin do të thotë që ju të keni akses me njerëz të rëndësishëm duke ju dhënë një mundësi të madhe për tu lidhur me ata.

Disavantazhet e të pasurit të një raporti miqësor me shefin
•    Ju mund të konsideroheni nga kolegët tuaj si një njëri kureshtar që fut hundët kudo nëse miqësia juaj me shefin nuk është e vërtetë.
•    Ju do të shikoni sesi të tjerët do të humbasin respektin për ju nëse ju do të trajtoheni në mënyrë të vëçantë nga miku juaj i ri.
•    Sa më shumë që ju të dëshironi të lini pas dore marrëdhënien tuaj të re, kjo mund të krijojë një situatë ku të tjerët nuk do të ndihen rehat.
•    Ju nuk mund të merreni në konsideratë kur do bëhen promovimet për shkak të faktit se të tjerët do ta shqetësojnë shefin duke i shprehur ankesat  e tyre për favorizim.
•     Nëse ju keni një mosmarrëveshje personale me shefin, ajo mund të ndikojë në marrëdhënien tuaj të punës.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Kenget me te bukura per Krishtlindje dhe Vitin e Ri

Ne pritje te Krishtlinjdes dhe te nderrimit te viteve ne menyre sa me te qete e te begate per te gjithe, ekipi...

40 pune te lira ne Ndertim Arkitekture dhe Industri e Rende

Java e re ne duapune.com ka nisur me nje kerkese te larte punesimi ne kategorine e Ndertimit dhe Industrise se Rende. 28...

4 pozicione te lira pune ne Ekipin “Devs” te SFC

SFC, nje kompani e themeluar ne shkurt, me rreth 40 punonjes, bashkepunon me kompani amerikane dhe ofron kryesisht...

“Java Kuq e Zi” ne duapune.com

duapune.com, partneri juaj i duhur ne gjetjen e punonjesve te kualifikuar, ne kuader te festave kombetare vjen me nje oferte te veçante.

Mundesi internshipi per 5 te rinj ne kompani te njohura mediatike. Nga UNICEF & ICTSlab

UNICEF Shqipëri në bashkëpunim me qendrën laboratorike multifunksionale ICTSlab organizuan në datat 20-21-22 Nëntor aktivitetin social-rinor PONDER në kuadër të projektit ‘Transformimi...