Friday, January 15, 2021

“A është e drejtë praktika e papaguar”?

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

 

 

Internship
Internship – strategy concept

Praktika e papaguar është një pyetje që bëjnë shumë të rinj. Por, për fat të keq, nuk ka një përgjigje të qartë.  Çdo rast është i ndryshëm dhe varet nga ju që të vlerësoni situatën tuaj dhe të kuptoni nëse jeni duke ndërmarrë një hap të  drejtë. Ndërsa e bëni këtë, ka disa gjëra për t’u marrë në konsideratë. 

1) A jeni duke marrë diçka  ia vlen nga praktika  po bëni? 

Jeni duke pirë kafe çdo ditë dhe po merreni me kopje dokumentash, apo jeni duke mësuar vërtetë diçka dhe jeni duke depërtuar në industrinë që keni zgjedhur? Këtë e kuptoni në momentin kur bëni një vlerësim të punës që po kryeni dhe në qoftë se aftësitë qe po merrni po ia vlejnë.  

2) Sa zgjat praktika juaj 

Shumica e njerëzve kanë tendencën për të hyrë në një praktikë pas shkollës së mesme ose universitetit, pasi ata përpiqen që të bëjnë debutimin e tyre në industrinë e tyre të zgjedhur. Pra, mendoni: Sa zgjat praktika juaj?A është një muaj? Tre muaj? Gjashtë muaj? Apo pa afat?Shumica e praktikave kanë tendencë të zgjasin rreth tre muaj. Nëse jeni në praktikë dhe keni punuar pa pagesë për një periudhë të gjatë kohore, duhet ta rivlerësoni gjendjen tuaj.                        

3) A mund ta përballoni 

Paraja mund të jetë një faktor nëse merrni përsipër të bëni një praktikë apo jo, dhe kjo është diçka nomale. Nëse nuk mund të përballoni një punë të papaguar, filloni të shikoni rrugë të tjera për të hyrë në industri, ose zgjidhni të punoni me kohë të pjesshme sa për të paguar faturat. 

4) A po bën   vërtetë një praktikë 

Një kontratë pune lind edhe kur palët krijojnë një marrëveshje me njëri-tjetrin, mund të mos jetë punë e mirfilltë dhe të mos paguheni për punën që bëni. Për këtë ekzistojnë disa tregues të rëndësishëm për t’u marrë në konsideratë, si psh nëse biznesi ka ecur më mirë gjatë periudhës që ju keni kontribuar, mos harroni të flisni me punëdhënësin tuaj dhe kuptoni natyrën e vërtetë të marrëdhënies tuaj me të. 

 

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...