Friday, January 22, 2021

9 këshilla për ditën tuaj të parë në punë

Duhen lexuar

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

                       first-day-of-work1.Flini në kohë – jo vetëm natën përpara ditës tuaj të parë të punës, por edhe disa netë më përpara në mënyrë që të jeni terësisht i çlodhur.

2.Shpluhurosni librat – bëni kërkime dhe shkoni në zyrë të përgatitur për çdo njohuri që ka të bëje me punën tuaj dhe me kompaninë.

3.Kini kujdes veshjen – pyesni për kodin e veshjes në mënyrë që të shmangni të veshurit më shumë apo më pak se duhet.

4.Shkoni në kohë – të shkoni më herët apo më vonë në ditën tuaj të parë të punës jo vetëm që është turpëruese, por do të jeni shkaktar i prishjes së planeve të njerëzve të tjerë.

5.Takoni duart – takoni njerëzit duke iu dhënë dorën dhe bëni ç’të jetë e mundur të mbani mend emrat e tyre.

6.Bëni pyetje – Më mirë të bëni pyetje tani sesa të bëni gabime më vonë.

7.Futuni në brendësi – kolegët tuaj kanë qënë për një kohë të gjatë në atë ambjent pune, kështu merrini parasysh këshillat e tyre.

8.Shoqërohuni me zgjuarsi – Do të keni kohë të mjaftueshme për t’u njohur me kolegët tuaj, kështu që mos u përpiqni ta bëni këtë që ditën e parë.

9.Qëndroni në zyrë – demostroni etikën e punës  duke mos qënë i pari që largoheni nga puna.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...

Punet e dites 18/01/2021

Mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, i gjeni duke klikuar: >> Punët e ditës <<

Pse Shqiperia refuzoi vaksinen “Sputnik V”

Pandemia globale Covid-19 përveç vuajtjeve dhe krizës së sistemeve shëndetësore krijoi dhe aleanca e “armiq” të rinj në arenën ndërkombëtare. Gara për...

Pune si OPERATOR telefonik. Shqip/Italisht/Anglisht.

Nje nga pozicionet e punes me kerkesen me te larte per rekrutim ne tregun e punes, perben pa dyshim pozicioni si ...