Saturday, October 24, 2020

7 Këshilla për të ngjitur shkallët e kompanisë ku punoni

Duhen lexuar

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

 

Image of confident businessman with briefcase walking upstairs

1. Mos kini frikë të krijoni rrjetin tuaj, të njiheni me një punë, person apo kompani. Shkruani një e-mail për punojësit e tjerë të cilët punojnë në kompani dhe pyetini ata nëse do tju bashkoheshin për një kafe. Kërkojuni atyre tju flasin për përvojën e tyre, këshillat të tyre, kontaktet e tyre të tjera.

2.Mos pyesni se çfarë mund të bëjë punëdhënësi juaj për ju, pyesni se çfarë mund të bëni ju për punëdhënësin tuaj.

3.Sigurohuni që ju përshtateni me kulturën e firmës. Çdo kompani ka një kulturë që e dallon, harxhoni pakëz kohë në ambjentet e punës.

4.Filloni të mësoni stilin e menaxhimit dhe personalitetin e menaxherëve tuaj – kjo është ajo që ka më shumë rëndësi në marrëdhënien tuaj të përditshme të punës.

5.Mos pyesni direkt se si mund të përfitoni një promovim – pyesni veten sa ju jeni të gatshëm për të bërë ose sakrifikuar për të përfituar një promovim.

6.Hierarkia e korporatave dhe fuqia e strukturave informale të një kompanie janë dy gjëra të ndryshme. Për të lundruar në mjedisin e korporatës, ju duhet të njiheni me të dyja.

7.Kur përballemi me zgjedhje morale, nuk duhet të bëjmë “pakt me djallin”. Në punë duhet të marrim vendime morale, dhe kjo nuk është gjithmonë e drejtpërdrejtë. Nëse shefi juaj ju jep të nënshkruani një kontratë për një mik, do të bënit atë…?

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Horoskopi : Top 10 Profesionet e Akrepit

Brilante dhe punetore, Akrepi eshte shenja me intensive nga te gjitha shenjat e zodiakut. Ata preferojne nje mjedis pune te qete, jo...

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...