Friday, October 23, 2020

7 Gabimet që bëjnë punëkërkuesit jo të suksesshëm

Duhen lexuar

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Foto 47Me kalimin e viteve shohim gjithmonë e më shumë se mungesa e një pune dhe dëshpërimi nga mosgjetja e një pune të re, çojnë në humbje të martesës, të shoqërisë. Qëllimi i këtij artikulli nuk është të kritikojë apo të gjykojë ata që bëjnë gabime gjatë kërkimit të një pune, por dëshira për t’i ndihmuar sado pak lexuesit që të fitojnë punën, paratë dhe karrierën që ata duan.

Lackadaisical është një fjalë moderne që nënkupton një person të cilit i mungon entuziazmi dhe këmbëngulja, ose i cili është shumë dembel. Këta persona kanë disa sjellje që i karakterizon dhe nëse ju i shmangni këto sjellje, mund të përmirësoni rezultatet e kërkimit tuaj dhe ofertat për punë si dhe të ndjeheni më mirë me veten tuaj. Më poshtë gjeni një listë të sjelljeve nga njerëzit Lackadaisical:

  1. Kthen telefonatën disa ditë me vonesë dhe jo brenda pak orëve apo pak minutave.
  2. Humbet kontrollin gjatë bisedave dhe flet shumë, por nuk i përgjigjet pyetjeve të askujt.
  3. Shpenzon kohën më të madhe në shtëpi duke aplikuar për punë online.
  4. Dërgon email-e masive duke kërkuar ndihmë.
  5. Kërkon t’i shmanget punëve duke menduar për golf, televizor apo shopping.
  6. Merr pjesë në shumë evente si panairet e punës.
  7. Shpenzon kohë dhe energji duke fajësuar shefat, ekonominë për gjendjen aktuale.

Kjo listë mund të jetë edhe më e gjatë. Megjithatë, nëse ju jeni një kërkues i një pune, përpiquni sa më shumë të shmangni sjelljet e mësipërme dhe mund të kontribuoni kështu në suksesin tuaj në të ardhmen.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Pse duhet te ndryshoj pune / karriere ?

A ndiheni sikur keni ngecur ne punen ku jeni aktualisht? A keni menduar per nje pune te re, ndryshim karriere apo te...

Pse ju pushuan nga puna ? – Intervista pune 14

Nje nga pyetjet me te sikletshme qe mund te bejne rekrutuesit gjate nje interviste eshte pikerisht kjo: Pse u...

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...