Tuesday, October 20, 2020

6 tipare të njerëzve të suksesshëm

Duhen lexuar

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

images3Këtu janë 6 tipare të njerëzve të suksesshëm

1.    Ata guxojnë të marrin rreziqe
Nëse vazhdoni të bëni të njëjtën punë përditë mundësitë për të qenë në të njëjtën pozicion janë duke u rritur. Bëhuni aktivë! Njerëzit e suksesshëm kanë mundësinë për të ndarë ide frymëzuese dhe të performojnë shkëlqyer. Përpiquni të viheni re në vendin e punës duke marrë rreziqe por asgjë që mund ti kushtojë kompanisë diçka negative.

2.    Ata kanë një sens të fortë angazhimi
Askush nuk mund të bëhet i suksessëm duke kaluar në industri dhe karriera të ndryshme. Gjeni frymëzimin tuaj dhe bëjeni në fushën tuaj të ekspertimit. Një sens i fortë angazhimi për të performuar aftësitë tuaja më të mira nuk do të kalojë pa u vënë re nga punëdhënësi juaj.

3.    Ata guxojnë të thyejnë rregullat
Që në kopësht, ne na kanë mësuar që nëse ndjekim rregullat ne do të shpërblehemi. Njerëzit e suksesshëm tentojnë të mendojnë ndryshe, në vend që të thyejnë rregullat ata thjesht bien dakort me rregullat për të arritur nivele të larta suksesi. Mbani konfidencën për të provuar gjëra të reja dhe justifikoni veten tuaj në vend që të frikësoheni dhe të limitoni kreativitetin tuaj duke vendosur kufizime.

4.    Ata nuk ndjekin turmën
Bëhuni ndryshe. Bëhuni unik. Bëhuni kreativ. Ne të gjithë jemi individë që kemi ide dhe kuptime të ndryshme për gjërat: gjithsesi duhet të përdorni indivualitetin për të influencuar punën. Kjo i diferencon individët nga njëri-tjetri. Mos kini frikë të shfaqni mendimin tuaj, ndani idetë dhe kundërshtoni. Kjo ju bën ju të dalloni nga grupi i punonjësve të cilët bien dakort me gjithçka.

5.    Ata janë të përcaktuar si të ashpër
Çdo individ duhet t’i vendosi vetes qëllime personale në lidhje me pritshmëritë e punës së tij. Është e rëndësishme të identifikohen gjërat që doni të arrini në mënyrë që të jeni të suksesshëm. Vendosmëria, motivimi dhe suksesi vijnë hap pas hapi gjithsesi ju duhet të motivoheni dhe ta vendosni me mendjen tuaj që do të arrini sukses!

6.    Ata janë të përulur
Nëse çdo person i suksesshëm mburret vazhdimisht, nuk do të ketë vend për përmirësim dhe progres. Njerëzit e suksesshëm vlerësohen nga të tjerët, përulen për arritjet e tyre dhe falenderohen për arritjet. Ata nuk kanë frikë të bëjnë gabime, ose ti pranojnë ato. Kjo e bën suksesin e tyre frymëzues për të tjerët.

- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Student ne Finance -Banke ? Burse e plote, praktike pune e paguar dhe kontrate 3 vjeçare pune ne BKT

UNYT sjell bursë të plotë, praktikë pune të paguar dhe kontratë 3 vjeçare pune në BKT, për studentët e degës Financë-Bankë.

A ka pune te reja nga qyteti im ?

Sot ju njohim me mundesite e ofruara ne qytetin e Fierit. Ne kete qytet ofrohen pozicione pune te kategorive te ndryshme nga...

Test personaliteti – iluzion optik – loja 1

Cfare karakteri keni ? Luajme pak me keto teste mbi iluzionet optike per personalitetin/karakterin tuaj. Ka shume lloje te...

Pse po e lini punen tuaj aktuale ? – Intervista 14

Kjo pyetje eshte pak “klishe”, por te jeni te sigurte qe do t’jua bejne gjate intervistes nese ju po e lini nje...

Grafiku i çuditshem i “rritjes” se pages minimale ne Shqiperi

Çështja e pagave është rikthyer si objekt diskutimi tashmë 7 muaj para zgjedhjeve parlamentare në Shqipëri.  Qeveria ka në...