Monday, June 14, 2021

5 industrite me te mira per fillimin e nje biznesi ne 2021

Duhen lexuar

Panairi i pare virtual i Punes dhe Aftesive ne Shqiperi – 16 Qershor 2021

Më datë 16 Qershor 2021, prej orës 09:00 - 16:00, do të organizohet Panairi i parë dhe më i madh virtual i...

Career Opportunities: Cabin Crew – Tirana, Albania

Cabin Crew Tirana Base Have you ever dreamed of a unique place of work while being on...

Si te perfshini Certifikatat ne nje CV apo Rezyme?

Ka shumë rëndësi që rekrutuesit të jenë në dijeni për njohuritë dhe aftësitë specifike të industrisë që ju...

ONLINE ENGLISH TEACHER

Native Camp. is one of the largest English schools and one of the best online tutoring schools in...

Në periudhat e ndryshimeve dramatike, sipërmarrja lulëzon. Kur pandemia Covid-19 ndryshoi kaq shumë aspekte të jetës sonë, ajo gjithashtu përshpejtoi rritjen e disa industrive të sapolindura dhe hapi fusha të reja, në të cilat themeluesit që mund të mendonin shpejt, mund të fillonin dhe të rrisnin biznese të suksesshme. Lexoni për të mësuar se cilat industri do të krijojnë gjeneratën e ardhshme të startup-eve me rritje të shpejtë.

Trajnimi në vendin e punës përmes simulimit virtual

Realiteti virtual dhe mjetet e realitetit virtual ishin në rrugën për t’u integruar në vendin e punës kur pandemia e Covid-19 përshpejtoi miratimin e tyre. Startup-et tani po zhvillojnë simulime për të trajnuar punonjësit në një sërë aftësish “të forta” dhe “të buta”, duke filluar nga instalimi i paneleve diellorë dhe ndërveprimi me ankesa të shërbimit ndaj klientit deri te identifikimi i paragjykimeve në vendin e punës dhe udhëheqja me empati.

Interesi i kapitalit sipërmarrës në këtë sektor mbetet i fortë. Investimi global i VC në startup-et e AR dhe VR arriti një rekord prej 8.5 miliardë dollarë në 600 marrëveshje në 2019, sipas kompanisë kërkimore PitchBook. VR premton të trajnojë më shumë njerëz në më pak kohë sesa trajnimet personale ose ato online. Për më tepër, simulimet i lejojnë punonjësit të praktikojnë skenarë që do të ishte e vështirë ose e rrezikshme të krijohen në jetën reale dhe të dhënat që ata mbledhin mund t’u japin punëdhënësve një pamje më të qartë të progresit të punëtorëve.

Përmirësimi i shtëpisë direkt te konsumatori

Nëse kompanitë origjinale të mallrave shtëpiake të DTC synonin banorët e apartamenteve, duke shitur dyshekë, mobilje dhe bimë shtëpie, vala tjetër po lëviz në periferi. Amerikanët po vendosen jashtë qyteteve dhe po përqafojnë markat e DTC për projektet e tyre për përmirësimin e shtëpive në vend që të blejnë te gjigandët e shitjes me pakicë si Home Depot dhe Lowe.

Në veçanti konsumatorët e rinj po tërhiqen drejt markave më të personalizuara me estetikën dhe komoditetin që janë mësuar. Startup-et e përqendruara në përmirësimin e shtëpive që shesin drejtpërdrejt te konsumatorët përfshijnë ato të bojës, rimodelimit të banjos dhe interior, tapiceri me porosi.

Mjetet e monitorimit të pacientëve

Kërkesa për shërbime të kujdesit shëndetësor në distancë gjatë pandemisë ka qenë një terren sprovues për industrinë e telehealth. Pajisjet dhe softueri për monitorimin e pacientit në distancë janë një komponent thelbësor i telehealth, pasi aftësia për të gjurmuar shëndetin e pacientit në distancë ka qenë kritike për rritjen e popullatës së pacientëve të moshuar dhe atyre me gjendje kronike.

Investimet e fundit në industri parashikojnë një të ardhme të ndritur për kompanitë me teknologjitë më të mira. Preventice Solutions, një kompani që kujdeset për monitorimin e problemeve të zemrës në distancë, mblodhi 137 milion dollarë në vetëm një raund të Serisë B korrikun e kaluar. Biofourmis, i cili prodhon veshje dhe softuer për monitorimin në distancë të pacientëve me kancer dhe gjendje të tjera kronike, mblodhi 100 milion dollarë shtatorin e kaluar. Të ardhurat totale të industrisë telehealth parashikohet të rriten me një normë vjetore mbi 8%, në 4.8 miliardë dollarë deri në 2025, sipas firmës së hulumtimit të tregut IBISworld.

Zgjatimet e flokëve me bazë bimore

Lexo më shumë KETU

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Panairi i pare virtual i Punes dhe Aftesive ne Shqiperi – 16 Qershor 2021

Më datë 16 Qershor 2021, prej orës 09:00 - 16:00, do të organizohet Panairi i parë dhe më i madh virtual i...

Career Opportunities: Cabin Crew – Tirana, Albania

Cabin Crew Tirana Base Have you ever dreamed of a unique place of work while being on...

Si te perfshini Certifikatat ne nje CV apo Rezyme?

Ka shumë rëndësi që rekrutuesit të jenë në dijeni për njohuritë dhe aftësitë specifike të industrisë që ju...

ONLINE ENGLISH TEACHER

Native Camp. is one of the largest English schools and one of the best online tutoring schools in...

Panairi Virtual i Punës dhe Aftësive 2021 – 16 Qershor

Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë të bëheni pjesë e edicionit të parë të "Panairit Virtual të Punës dhe Aftësive 2021", më datë 16...