Wednesday, April 21, 2021

5 arsyet përse atletët janë punonjës më të mirë…..

Duhen lexuar

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

athleticsPër të trajtuar këtë , kemi marrë rastin e Kihn DeMaree, drejtore e talentit në Axiom Zen, një studio sipërmarrje në Vancouver. DeMaree ka qenë një rekrutues për më shumë se një dekadë, duke ndihmuar kompanitë si Facebook dhe Google të gjejnë talentet e mëdha. Ajo ka angazhuar atletë të shumtë në të kaluarën dhe ka vazhduar traditën në Axiom Zen.

“Ne kohët e fundit kemi punësuar Kelly Kitzsimmons, një përfaqësues modern në Kombëtaren Kanadeze. Ajo është duke e vënë përvojën e saj strategjike për të punuar si strategee në tregun dixhital. Ne gjithashtu punësuam pesë herë fituesin kanadez të Olympian Charmaine Crooks si një këshilltar për sektorët e sportit dhe ngjarjeve globale “.

Por  çfarë është ajo që atletët mund të ofrojnë? Siç doli, shumë gjëra.

Këtu janë pesë arsye që I bëjnë sportistët të jenë punonjësit më të mirë.

  1. Ata dinë të punojnë në ekipe

Vetëm për këdo që ka konkurruar me një ekip sportiv, I është dashur të mësojë se si të luajë me shokët e skuadrës. Nëse ata janë pro apo amatorë, pa atë aftësi esenciale, ata nuk do të kenë shkuar shumë larg.

“Një nga arsyet se pse më pëlqen të punësoj atletët është sepse ata e kuptojnë punën në grup,” thotë DeMaree. “Ata shpesh merren për të punuar në ekipe dhe mund të ndihmojnë kolegët e tyre të kuptojnë rëndësinë e punës së përbashkët”.

Për shkak të këtij familjariteti me punën në ekip dhe bashkëpunimin, atletët janë gjithashtu shpesh lidera të lindur natyralë në vendin e punës, duke mbledhur kolegët kur bëhët e vështirë dhe duke ofruar ndihmë dhe mbështetje. Konsideroni se çfarë 2 herë kampioni i Super Boël Peyton Manning dikur tha: “Lojtari më i vlefshëm është ai që i bën lojtarët më të vlefshëm”.

  1. Ata kanë mësuar veten të jenë rezistentë dhe elastikë

Nga përvoja, unë mund të dëshmoj për rezistencën e nevojshëm për të pasur sukses në sport. Ju mund të keni planin më të madh të lojës në histori, por gjërat pothuajse nuk do të kthehen kurrë nga mënyra që ju prisni. Ju do të bëni gabime, do të hiqni dorë nga qëllime dhe do të humbni pikë. Sidoqoftë, nuk mund të ndalesh në këto gabime. Nëse ju doni të fitoni (dhe mos të lini shokët tuaj të ekipit në baltë), duhet për të kapërceni vështirësitë shpejt.

Më e rëndësishmja, nëse dëshiron të bëhesh një lojtar më i mirë, duhet të mësosh si t’i përqafosh këto devijime jashtë planit. Gjithkush bën gabime, por dallimi ndërmjet suksesit dhe dështimit shpesh vjen nga mënyra se si merreni me ato gabime.

A jeni të frustruar dhe dekurajuar? Apo i keni pranuar ato gabime dhe keni parë se si mund t’i përdorni ato në mënyrë që të rriteni? Atletët më të suksesshëm e dinë se dështimi është një pjesë thelbësore e procesit të zhvillimit. Por mos dëgjoni vetëm atë që them unë unë. Shikoni çfarë tha dikur Michael Jordon: “Pengesat nuk kanë për t’ju ndaluar. Nëse shkoni në një mur, mos u ktheni dhe hiqni dorë. Shifni se si të ngjiteni, ta kaloni atë, ose të punoni rreth tij. ”

Ky lloj qëndrimi mund të jetë infektiv në një vend pune, duke mbajtur moralin dhe produktivitetin të lartë.

  1. Ata kanë një qëndrim fitues

Duke folur për qëndrimin, atletët shpesh kanë një lloj mentaliteti fitues që mund të shkojë shumë larg në një zyrë. DeMaree, në fakt, e krahason sportin me start-ups, në pikën ku mentaliteti i duhur i ekipit mund të bëjë të gjitha ndryshimet.

“Atletët të gjithë kanë të njëjtin qëllim, për të fituar. Ky është një mentalitet i rëndësishëm për një punonjës, veçanërisht në botën e teknologjisë, ku gjithmonë duket se ekziston një garë: kush mund të ndërtojë produkte më shpejt;  cilët mund të jenë të parët në treg; cilët mund të ndërtojnë produktin më të mirë. Sportet ndihmojnë në zhvillimin e mentalitetit që mund të nxjerrë rezultate nga planet shpesh të paqarta, “thotë ajo. 

  1. Ata dinë të menaxhojnë kohën e tyre

Atletët, veçanërisht ata që kanë shkëlqyer në nivele të larta, janë rritur duke krijuar dhe mbajtur një balancë midis trajnimeve të rënda dhe oraret konkuruese midis shkollës dhe jetës personale. Përveç ngritjes nga gjumi para lindjes së diellit, ky lloj i veprimit të ndërlikuar balancues kërkon menaxhim të menjëhershëm të kohës, aftësinë për të caktuar prioritet, planifikim dhe disiplinë – të gjitha këto janë kërkesa të kërkuara në një pozicion të ri pune.

Disa nga më të suksesshmit, në fakt, mësojnë të shijojnë procesin aq shumë sa produktin përfundimtar. “Kur je në grindën e përditshme, duket sikur është një hap tjetër gjatë rrugës. Por gjej gëzim në procesin aktual, udhëtimin, punën. Nuk është fundi. Nuk është ngjarja përfundimtare, ” tha ish-lojtarja e bejsbollit (dhe 19 herë fituesja e all-star) Cal Ripken, Jr.

  1. Ata zakonisht punojnë shumë

“Aftësitë zhvillohen vetëm me orë e orë pune”,  ka thënë garuesi olimpik Usain Bolt. Dhe është e vërtetë.

Kur një atlet profesionist nuk ka sukses, ata thjesht nuk hidhen në peshqir. Ata kërkojnë për dobësi dhe probleme në lojën e tyre dhe pastaj punojnë edhe më shumë. Çfarë ndodh kur ata kanë sukses? Ata shpesh punojnë edhe më shumë, vetëm që të qëndrojnë në krye.

Kjo është arsyeja pse DeMaree admiron atletë të suksesshëm dhe do të vazhdojë t’i rekrutojë ata.

“Ata kanë një histori të arritjeve dhe llojin e vendosmërisë dhe drejtimit që vetëm përkthehet me të vërtetë mirë nga bota sportive”.

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

EBA – “Employer Branding Academy Albania”

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhënësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

12 Keshilla produktiviteti

Ndonjëherë mençuria konvencionale dhe këshillat e dukshme që keni dëgjuar një milion herë nuk bëjnë punë kur keni nevojë për një rritje...

Horoskopi – Demi: Top 10 Profesionet

EkzekutivShef kuzhinierPolitikanProdhuesi i verësDirigjentBlogger bukurieArkëtarProjektuesi i BrendshëmBiologBlerës Demi ka disa tipare mjaft të dallueshme si: etikën, besueshmërinë dhe...

Punet e dites, e hene 19 prill 2021

E hena ka nisur vrullshem ne duapune.com dhe kerkesat per punesim nga bizneset dhe kompanite e ndryshme jane te shumta. Po ju...