Monday, April 12, 2021

4 shprehjet tipike te shefit

Duhen lexuar

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Ju ka ndodhur ndonjëherë të mos arrini të menaxhoni kohën dhe nuk keni arritur të perfundoni punën nga presioni i shefit  tuaj? Nëse dëshironi të lini punën në orarin e duhur dhe të arrini të menaxhoni axhendën tuaj, duhet të”ndaloni” eprorët t’ju thonë shprehjet e mëposhtme:

1) “Duhet  përfundosh këtë punë  fund  ditës

Pyesni kolegët në zyrën tuaj se çfarë do të thotë “fundi i ditës” për ta. A kanë të njëjtën përgjigje? Unë e bëra këtë me kolegët e mi dhe mora tri përgjigjet e mëposhtme:

  • 5 PM (një orë para se të largohesh nga puna)
  • 6 PM (kur ju me të vërtetë largoheni nga puna)
  • 12 AM (kur dita përfundon fizikisht)

Çështja është, kur dikush ju thotë që të bëni diçka për ta deri në fund të ditës, kjo mund të nënkuptojë diçka.

2) “A mund ta bësh këtë për mua sa  shpejt  jetë e mundur?”

Vetë shprehja, “sa  shpejt  jetë e mundur”, mund të marrë kuptime te ndryshme nga njerëz të ndryshëm. Kjo nënkupton urgjencën, e megjithatë, shpesh përdoret kur diçka në të vërtetë nuk është aq e ngutshme. Nëse nuk është diçka  urgjente, bëjeni të ditur për shefin tuaj.

3) “Kjo do t’ju marrë thjesht 2 sekonda punë

A jeni përballur me shprehjen:“nuk ju merr më shumë se 2 sekonda punë”. Megjithatë, edhe një teshtimë zgjat më shumë se kaq. Shefi juaj bën mirë ta dijë këtë.

4) “Po vij për 5 minuta”

Mundësitë janë që shefi nuk do të vijë për 5 minuta.  Kuptoni se ku ndodhet ai dhe nëse ia vlen që ta prisni. Ju mund t’i thoni: “Do të dëshironim që ky takim të përfundojë deri në orën 16:00. A mund të fillojmë dhe ju të na bashkoheni më vonë?

Keto jane vetem 4 shembuj por jemi te sigurte qe ka edhe me shume. Cilat jane shprehjet me tipike te shefit tuaj?

Burimi: www.themuse.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 arsye përse eventet virtuale me qëllim edukimin janë rruga drejt së ardhmes

Rritni nivelin e studentëve të rekrutuar me profesionistë të përshtatur të teknologjisë dhe edukimit. Advent Group është krenar që...

EBA – “Employer Branding Academy” Albania

Employer Branding Academy Albania Akademia e Imazhit të Punëdhësit për herë të parë mundësohet edhe në Shqipëri nëpërmjet partneritetit mes duapune.com dhe Universum. Trajnimi online nis...

Binde drejtuesin per “Employer Branding Academy”

Nis partneriteti mes duapune.com dhe Universum, udhëheqësi global për brendin e punëdhënësve. Sigurisht që mund të keni dëgjuar për...

Kompanite qe po rekrutojne gjate muajit Prill

Pranvera simbolizon kohën e ripërtëritjes ose fillimeve të reja dhe ju mund të ndiheni të frymëzuar për të bërë një ndryshim në...

Këshilla për profilin tuaj në LinkedIn

Cilat janë mjetet më të rëndësishme për një punëkërkues? Ju ndoshta keni thënë rezyme dhe rrjetin tuaj. Por, çfarë ndodh me platformën...