Monday, January 25, 2021

3 pyetje per te kuptuar nese puna i sjell kuptim jetes tende

Duhen lexuar

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Steve Johnson, Sipërmarrës, President dhe Bashkëdrejtues në Berkshire Grey

Kuptimi për punën është i rëndësishëm. Për bizneset, është një përbërës kryesor për rritjen ekonomike. Personalisht, gjithmonë më ka ndihmuar të përqëndroj energjinë time. Por tani ka marrë një kuptim krejt të ri. Ankthi për koronavirusin, shqetësimet rreth ekonomisë, humbja e ritualeve të vendit të punës dhe më shumë kanë destabilizuar botën e punës, për të mos përmendur botën në përgjithësi.

Vendosja e “pse” në punë është padyshim më e rëndësishme se kurrë. Sigurisht, me kaq shumë njerëz pa punë tani, nëse puna i jep kuptim ditës tuaj, mund të ndiheni si në luks. Por thellimi në këto pyetje mund të ndihmojë në kuptimin e situatës aktuale dhe gjetjen e mundësisë tjetër. Nuk ka një mënyrë për të përcaktuar “kuptimin”. Për disa njerëz, kjo ka rrënjë në kthimin e komunitetit. Për të tjerët, kjo është çështje e përmbushjes personale ose qëllimit fisnik. Për disa, bëhet fjalë për para. Por ndërsa kalon  kompani të shumta, nga fillestarë te lojtarët globalë, shfaqen tri pyetje veçanërisht të dobishme, që më kanë ndihmuar mua dhe ekipin tim të reflektojmë mbi rëndësinë e punës sonë.

 A keni një impakt?

Impakti është një nga ato fjalë të çuditshme. Ndërsa kjo do të thotë diçka ndryshe për të tjerët, për mua është e thjeshtë. A kanë veprimet tuaja një impakt në biznes, mbi njerëz të tjerë, në botë? A po i fuqizoni individë dhe grupe të bëjnë më shumë sesa mund të bënin pa ju? Ndoshta ju jeni një punonjës i vijës së parë dhe ndikimi juaj është menjëherë i qartë. Por ndikimi mund të gjendet gjithashtu në kohë të papritura dhe në vende të neglizhuar.

Lexo 2 pyetjet e tjera ketu: https://businessmag.al/3-pyetje-per-te-percaktuar-nese-puna-sjell-kuptim-per-jeten/

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

5 keshilla per menaxheret e ‘digital marketing’

Suksesi i një fushate reklamuese dixhitale varet nga një larmi faktorësh: Nga shënjestrimi i audiencës së duhur te shndërrimi i tyre në...

Si t’a kuptoni qe eshte koha per ndryshim karriere?

Askush nuk mund të garantojë që ju do të punoni në të njëjtin pozicion gjithë jetën tuaj. Ndonjëherë do të doni të...

15K+ ndjekes ne faqen LinkedIn te duapune.com

Sot, duapune.com feston arritjen e me shume se 15,000 ndjekesve ne faqen e saj ne LinkedIn! Qe prej...

Ftese per anetaresim ne platformen “Rrjeti i Profesionisteve ne Diaspore”

Rrjetëzimi i kapitalit social të shqiptarëve në Diasporë ka qenë shpesh objekt i disa inciativave të limituara dhe personale të disa organizatave...

Nuk keni perqendrim ne pune? 10 keshilla.

Në botën dinamike të sotme, të mësuarit për të bërë më shumë në më pak kohë është thelbësore për zhvillimin personal dhe...