Formoni 7 katrorë me vetëm 2 lëvizje

Përgjigje:

Me lëvizjen e dy shkrepseve të njërit prej katrorëve të vegjël formojmë gjithsej 6 katrorë të vegjël. Njëkohësisht, formohet 1 katror me përmasa 2me2 shkrepse dhe 1 katror i madh që e kishim që në fillim me përmasat 3me3 shkrepse. Pra, në total me lëvizjen e dy shkrepseve formuam 7 katrorë.

Related Posts
Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *