Dëshironi të punoni nga shtëpia? Ja se cilat janë avantazhet dhe disavantazhet para se të merrni këtë vendim

 
Të punoni nga shtëpia ju mundëson fleksibilitet, por gjithashtu mos harroni se kjo kërkon shumë nga ana juaj. Por ja se cilat janë përparësitë dhe kurthet që duhet të mendoni para se të filloni të punoni nga shtëpia:

Avantazhet

Ju jeni plotësisht të pavarur. Është shumë më tepër sesa thjesht joshja për të punuar në pizhame. Të punosh nga shtëpia do të thotë të mësosh të mbështetesh në vetë-motivimin, vetë-disiplinën, fokusin dhe përqendrimin.

Ndërsa punoni në karrierën tuaj, ato janë komponentë shumë të rëndësishëm për suksesin. Duket e thjeshtë dhe e qartë, por menaxhimi i kohës dhe planifikimi që duhet të bëni është një aftësi e rëndësishme që duhet të keni. Ju mund të merrni më shumë punë dhe mund të jeni më produktiv kur punoni nga shtëpia. 

 Ju do të bëheni ekspert në komunikim. Nevoja për Texting, Skyping, Emailing, Takime Web, ju bën më të aftë.  Në botën e sotme dixhitale, duke ditur se si të lundroni, këto teknologji ju sjellin më afër tregut.

Disavantazhet

Ju mund të përfshiheni shumë duke dale edhe jashtë orarit. Ndërsa njerëzit mund të mendojnë se duke punuar nga shtëpia do të thotë të bësh më pak, mund të jëtë e kundërta për punonjësit e zellshëm. 

Ju mund të ndjeheni si në lak. Ju mund të mos të keni qasje të plotë në platformat e teknologjisë. Për pjesën më të madhe, teknologjia cloud e ka bërë më të lehtë se kurrë për punonjësit në distancë që të punojnë kudo. Megjithatë, vihet re se ekzistojnë situata në të cilat siguria e të dhënave ose shqetësimet e mbrojtjes së konsumatorit mund të pengojnë që të keni akses të plotë.

Këshilla për të punuarit nga shtëpia

Mos i nënvlerësoni takimet drejtpërsëdrejti. Shkoni në takime, ngjarje, trajnime dhe vizita të tjera sa më shpesh që mundeni. Ka më pak mundësi për ndërtimin e ekipit spontan kur punoni në distancë, kështu që është e rëndësishme të jeni proaktiv në gjetjen e mënyrave për t’u angazhuar me bashkëpunëtorët tuaj.

Related Posts
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *