Si te shtoni eksperiencen e praktikes ne nje CV

     

 

 

 

 

 

 

 

Pervoja e praktikes eshte nje pjese e vlefshme ne CV tuaj. Ne shume pozicione  pune, ndryshimi i vetem ndermjet nje punonjesi dhe nje praktikanti eshte niveli i pages. Punedhenesit e fuqishem e njohin rendesine e praktikantit te cilet jane te gatshem te punojne fort vetem per hir te te mesuarit me shume rreth industrise se tij.

Ku te vendosni praktiken ne nje CV?

 Nje pjese e mire e aplikuesve e bashkangjitin praktiken ne fillim te CV me edukimin qe kane kryer. Por ky eshte nje gabim. Njera menyre per ta  vendosur ate eshte duke e shtuar tek pjesa e eksperiencave te punes. Menyra tjeter eshte duke krijuar nje titull me vete, nqs keni me shume se nje eksperience praktike,  vendosini aty.

Neqoftese eksperienca e punes eshte e koheve te fundit dhe keni kryer pozicione pershtypese qe lidhen me industrine ku po aplikoni,  beni mire t’i vendosni ne fillim, ndjekur nga seksioni i praktikes para edukimit tuaj.

Si te listoni nje praktike?

 Listoni praktiken tuaj ne CV ne te njejten menyre sic listoni punesimet. Ju duhet te perfshini emrin e organizates, muajt qe keni punuar, vendodhjen, pozicionin dhe te gjithe listen e pergjegjesive qe keni patur.

Formati i CV tuaj mund te marre forma te ndryshme por sigurohuni te jete dicka formale. Mos e ndryshoni formatin per praktikat, pasi do krijohet pershtypja sikur iu besoni se keto jane me pak te vlefshme se pikat e tjera ne CV.

Percaktimi i pergjegjesive me te rendesishme.

 Jepini perparesi pjeseve me mbreselenese te praktikes suaj edhe nqs ajo nuk ka marre shumicen e kohes. Askush nuk do te degjoje qe t’i harxhon oret e para te dites ne kafe. Nqs iu shpenzoni disa minuta te dites suaj me redaktime korrektuese ose shkrime skenaresh per video te shkurtra, keto jane pergjegjesite qe duhet te theksoni. Pyesni mbikeqyresin tuaj per keshilla ne lidhje me zhargonin e te folures qe duhet te perdorni per te terhequr vemendjen e punedhenesit tuaj.

Asnjehere mos e nenvlereso fuqine e nje praktike te suksesshme. Punedhenesit e dine fare mire se kjo lloj pervoje eshte zakonisht me praktike dhe e vlefshme sesa diploma e universitetit. Perfshini praktikat tuaja me krenari dhe kurre mos lejoni qe ato te nenvleresohen.

Kontrolloni CV tuaj.

 Sic mund ta shihni, eksperienca juaj si praktikant eshte shume e ngjashme me punonjesin qe paguhet, keshtu qe ajo duhet te trajtohet si e tille. Kjo varet nga ju. Jepini rendesine e duhur dhe do shihni se punedhenesi juaj do iu vleresoje me teper per vetebesimin qe  keni, dhe  kjo do iu favorizoje me teper nqs ju beheni pjese e kompanise se tij.

 

Related Posts
Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *