Ja cilat do të jenë 10 qytetet më të pasura në 2018

                                                                                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

10.San Francisko – 434 miliard $. Silicon Valley  ka kontribuar me 17.6% në rritjen e GDP që prej 2007.     

9.Washington DC – 490 miliard $. Popullsia e këtij qyteti pritet të rritet me afërsisht 1 milion në 30 vitet e ardhshme.

8.Shangai – 506 miliard $. Përgjithësisht e njohur në sektorin e prodhimit, sot është një nga qëndrat më të mëdha të zhvillimit të teknologjisë. 

7.Dallas – 513 miliard $. Klima miqësore e bizneseve ka ndihmuar në krijimin e 732,000 vendeve të reja të punës.

6.Chicago – 633 miliard $. Është një nyje e rëndësishme për transportin dhe shpërndarjen.

5.Paris (Zona Metropolitane) – 892 miliard $. Kryeqyteti i modës në botë, ka qeratë më të larta në Europë.

4.Los Angeles – 934 miliard $. I njohur për showbizin, por shumica e bizneseve i përket sektorëve të financës dhe bankës.

3.Londra – 987 miliard $. Brexit mund të ketë patur efekt negativ në sektorin financiar.

2.New York (Zona Metropolitane) – 1,583 miliard $. Nga një qytet me drejtim financiar, sot ka zgjeruar teknologjinë dhe industritë kreative.

1.Tokio – 2,068  miliard $. Është qyteti më i pasur, i cili ka baza në forta në sektorë të ndryshëm të prodhimit.

 

                                                                                                                                                Burimi : Oxford Economics 

Related Posts
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *