10 këshilla për të reduktuar nivelin e stresit:

keshilla-antistres1.   Mbani një qëndrim pozitiv.
2.   Pranoni faktin që ka ngjarje të cilat nuk mund t’i kontrollosh.
3.   Tregohuni të hapur në vend që të tregoheni agresivë. “Shpallni” ndjenjat, opinionet dhe besimet tuaj në vend që të tregoheni të mërzitur, të justifikoheni apo pasivë.
4.    Mësoni dhe praktikoni disa teknika relaksimi.
5.    Bëni ushtrime fizike rregullisht. Trupi dhe mendja juaj mund ta përballojë më lehtë stresin kur është në formë të mirë.
6.    Ushqehuni shëndetshëm. Trupi juaj ka nevojë të marrë veten nga ngjarje stresuese.
7.    Mos u bëni të varur nga alkooli për të përballuar stresin.
8.    Kërkoni mbështetje dhe ndihmë nga miqtë.
9.    Mësoni të menaxhoni kohën efektivisht.

Related Posts
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *