Kur intervistuesi ju pyet: Cilat janë pikat e tua më të forta?

Pretty young woman with sketched strong and muscled arms

Pretty young woman with sketched strong and muscled arms

Kurthi: Kjo duket si një pyetje e thjeshtë por kini kujdes. Ju nuk do të donit që të paraqiteni si një egoist apo arrogant. Por nuk është as momenti për të qënë i përulur.

Përgjigjja më e mirë: Përpara çdo interviste ju duhet të keni përgatitur në mendjen tuaj një listë të pikave tuaja më të forta. Gjithashtu ju duhet të keni një ose dy shembuj specifik të cilat ilustrojnë secilën prej pikave tuaja më të forta, konkretisht një shembull të zgjedhur nga një prej arritjeve tuaja më të fundit dhe më të suksesshme.
Ju duhet të memorizoni kaq mirë listën me sukseset tuaja dhe shembujt përkates sa edhe po t’ju zgjojnë në orën 02:30 të mëngjesit ju do të mund t’i thonit përmendësh. Mbasi të keni zbuluar kërkesat kryesore të intervistuesit tuaj mund të zgjidhni arritjet me të përshtatshme nga lista juaj.  Si një guidë e përgjithshme, 10 cilësitë që një punëdhënës dëshiron të shohë tek punëmarrësi në shumicën e rasteve janë:

1.    Një listë arritjesh të dokumentuara sidomos nëse lista juaj e arritjeve, përputhet me kërkesat specifike të punëdhënësit.
2.    Inteligjencë…aftësi menaxhuese…
3.    Ndershmëri…Integritet moral
4.    Një person që di të përshtatet me kulturën e kompanisë…Dikush me të cilin mund të ndjehesh mirë…I aftë të punojë në grup.
5.    Të qënurit person i pëlqyeshëm…me qëndrim pozitiv…dhe sens humori
6.    Aftësi të mira komunikuse.
7.    Të qenurit person i devotshëm…i vullnetshëm për të bërë maksimumin e mundshëm me qëllim që të arrijë rezultate të larta.
8.    Me objektiva të mirë përcaktuara
9.    Entuziast dhe i motivuar.
10.  Një njeri i mbushur me vetëbesim…në formë të mirë fizike…me shpirtin e një udhëheqësi.

Related Posts
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *