Çfarë është “Vënia e një qëllimi”?

smart-goals-myswimproVenia e një qëllimi është një proces formal gjatë së cilës ju përcaktoni qëllimet të cilat planifikohen të arrihen. Kur ju vendosni qëllimet, ju i përkushtoheni rezultateve që ju mund t’i realizoni personlisht ose si ekip. Vënia e qëllimit krijon një vizion afat-gjatë për ju dhe ekipin tuaj, dhe siguron dhe motivimin për të realizuar atë.
Një përfitim shtesë është dhe vendimi për shpërndarjen e burimeve saktë në kohë.

Çfarë është vënia e një qëllimi SMART?

S – Specifike
M – Matshme
A – Arritshme
R – Rëndësishme/kuptimshme
T – Time bound (Kufizuar në kohë)

Çdo qëllim gjenerik mund të transformohet në një qëllim SMART duke ju përgjigjur pyetjeve të mëposhtme:

“KUSH do të bëj ÇFARË, KUR, dhe në çfarë standardi?”

Related Posts
Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *