Punët më të paguara në botë për vitin 2015

Foto 22Për ata persona që mund të jenë kuriozë se cilët janë profesionet që paguhen më shumë, pra se cilët janë njerëzit që bëjnë më shumë para me punën e tyre. Më poshtë janë disa prej këtyre profesioneve.

1.    Fizikant
Ndoshta mund të jetë një investim i madh shkolla si fizikant, por shpërblimi është gjithashtu i madh.
Paga mesatare: $125,000
Paga më e lartë: $294,000

2.    Dentist
Duhet të kaloni ditët duke parë problemet në gojën e pacientëve, por paga mund t’ju motivojë.
Paga mesatare: $120,000
Paga më e lartë: $263,000

3.    Menaxher Marketingu
Zhvillimi i strategjive të marketingut vlerësohet gjithashtu si një profesion fitimprurës.
Paga mesatare: $79,000
Paga më e lartë: $130,000

4.    Menaxher IT
Një person i cili kujdeset që sistemi kompjuterik i një kompanie të funksionojë është shumë i nevojshëm dhe i vlerësuar nga çdo kompani.
Paga mesatare: $78,000
Paga më e lartë: $104,000

5.    Avokat
Fusha pune që lidhen me çështjet ligjore kanë gjithashtu një kërkesë të lartë dhe fitime të larta.
Paga mesatare: $108,000
Paga më e lartë: $299,000

6.    Menaxheri i Financave
Të menaxhosh paratë e një kompanie është një përgjegjësi e madhe, sigurisht që është një punë që vlerësohet.
Paga mesatare: $83,000
Paga më e lartë: $131,000

7.    Menaxheri i shitjeve
Ky profesion gjithashtu ka një pagë të konsiderueshme.
Paga mesatare: $71,000
Paga më e lartë: $100,000

8.    Farmacist
Farmacistët vazhdojnë të kenë shitje të mëdha dhe kërkesa të larta. Mund të konsiderohet si një karrierë premtuese.
Paga mesatare: $97,000
Paga më e lartë: $141,000

9.    Menaxheri i Operacioneve të Biznesit
Një profesion i tillë është fitimprurës pasi ky menaxher është përgjegjës për të gjithë operacionet e biznesit.
Paga mesatare: $70,000
Paga më e lartë: $108,000

10.    Veterineri
Një punë që kërkon një “zemër të madhe”, por që kohët e fundit po kërkohet shumë.
Paga mesatare: $81,640
Paga më e lartë: $147,954

Related Posts
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *