Doni që të siguroni vendin e punës? Me sa duket, e vetmja gjë që duhet për këtë janë:

1) Kafe dhe
2) Drithëra

Vërtet. Kërkime të ndryshme kanë treguar se mëngjesi nuk ju ngre thjesht humorin, por kafeina bashkë me drithërat mund të përmirësojë performancen tuaj në punë.

Kafeina përmirëson vëmendjen tuaj dhe përshpejton përpunimin e informacioneve të reja. Kafeina është përgjegjëse për vigjilencën dhe humorin pozitiv.

Drithërat në mëngjes përmirësojnë kujtesën tuaj duke rritur nivelet e glukozës në tru.Ajo gjithashtu gjallëron gjendjen tuaj shpirtërore, sepse rrit nivelin e serotoninës në tru (serotonin është një kimike përgjegjëse për ndjenjat e lumturisë dhe përdoret për trajtimin e depresionit).Drithërat përmirësojnë shumë kujtesën. Po të hani drithëra për mëngjes do ju ndihmojë të reduktoni depresionin dhe të jeni më pak të stresuar. Hulumtues të tjerë kanë gjetur gjithashtu se drithërat janë të lidhura me nivelin e stresit.

Por shumë prej nesh e anashkalojnë mëngjesin.33% prej nesh nuk e hanë mëngjesin në shtëpi.Arsyet janë se njerëzit thjesht nuk shqetësohen për këtë pjesë, kanë shumë pak kohë ose nuk ndihen të uritur. Për shumë njerëz, paraqitja është prioritet i lartë dhe në rradhë të parë do të përdorin kohën e tyre për të rregulluar flokët dhe për tu veshur.

Nëse hani mëngjes do të ndiheni më mirë dhe do të përmirësoni produktivitetin tuaj. Do të jeni më të lumtur dhe më pak të stresuar. A nuk ja vlen që të çoheni 10 minuta para? Mënyra të tjera për të patur kohë për mëngjes do të ishte të planifikonit veshjen tuaj njënatë më parë, të hani mëngjes duke parë televizor ose të hani mëngjes duke u ushtruar (nëse ushtrimi që jeni duke bërë do t’ju lejojë të hani mëngjes pa u mbytur).

Hani diçka në mëngjes dhe kjo do ju bëjë që ju të performoni më mirë në punë.

Related Posts
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *