Friday, January 15, 2021

10 Mënyra si të bësh më të pëlqyeshëm vendin e punës

Duhen lexuar

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

work place

  1. Kolegë të shkëlqyer me një ‘Mirëmëngjes’, ‘ Ditë të këndshme’, ‘Ckemi’ apo ‘Mirupafshim’. Duke e përshëndetur një person ti je duke e njohur dhe duke e mirëpritur prezencën e tij/saj.
  2. Thuaj ‘Të lutem’ kur kërkon ndihmë nga një koleg. Psikologjikisht fjala ‘ Të lutem’ është një fjale magjike.
  3. Thuaj ‘Faleminderit’ pasi të marrësh ndihmë nga një koleg. Ështe kënaqesi kur dikush të falenderon ty.
  4. Të respektosh opinionin e të tjerëve, edhe kur ti nuk je dakort me të. Është në rregull të shprehësh një mos-dakortësi, por gjithmonë duke përdorur shumë takt, qoftë edhe me tonin e zërit. Qëndro I hapur ndaj sugjerimeveedhe nëse ato vijnë nga një vartësi juaj, pasi disa mund të jenë të vlefshme.
  5. Ji I përpiktë në takime dhe mos I lejo të tjerët tëp resin për ty. Koha është e cmuar për këdo. Nëse do bëhesh vonë, lajmëro sekretarinë apo personat qe janë në pritje.
  6. Hap ose mbaj hapur derën për kolegët. Ky veprim do të vlerësohet nga ata. Thuaj ‘Faleminderit’ atyre që të hapin deren ose e mbajnë hapur atë për ty.
  7. Hapi rrugë të tjerëve të cilët nuk kanë mjaftueshëm hapësirë për të kaluar, ndërsa tek shkallët qëndro në një anë për ti lënë mundësi kalimi atyre që e kanë me nxitim.
  8. Shmang rrëmujat përreth ashensorit. Lejo që të tjerët të hyjnë fillimisht e më pas ti.
  9. Sistemo dhe mbaj pastër vendin pasi e përdor atë. Shty karrigen dhe hiq filxhanët apo gotat e përdorura pasi përfundon nje takim. Vendos librat në vendin përkatës pasi ke mbaruar punë.
  10. Ofroi ndihmë një kolegu duke e ndihmuar në mbajtjen e ndonjë objekti me peshë. Ofroji ndihmë të gjithë kolegëve.

 

                                                                                                Burimi: www.SingaporeServiceAcademy.com

“Miku juaj per pune dhe karriere” duapune.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Punet e reja SOT

Njihuni me mundesite e reja te punes, te publikuara sot ne duapune.com, duke klikuar ne vijim: >> Punët e...

“Po na iken truri”

Çfarë po ndodh?! Gati të gjithë studentët duan të ikin jashtë. Emigracioni plagë edhe për të ardhmen nëse nuk...

Diplomuar ne gjuhe te huaja? Ka pune per ju.

Çfarë mund të bësh me një diplomë gjuhe? Opsionet e karrierës. A keni një diplomë në gjuhë të huaj?...

Vende te lira pune sot

Nese nuk keni patur mundesine te njiheni me vendet e lira te punes te publikuara sot ne duapune.com, ju ndihmojme me kete...

Pune ne Digital Marketing dhe aftesite e kerkuara

Content & Marketing Professionals Nese po kerkon te rritesh ne karriere ne sektorin e marketingut dhe sidomos marketingut digital,...